AGF-er Cees van Doorn loopt vierdaagse voor Living Waters Village

Voor de 3e keer loopt Cees van Doorn (VDU, Van Doorn Uitzendgroup) de Nijmeegse vierdaagse, zijn wandelprestatie koppelt hij voor de derde maal aan Living Waters in Borneo. Hij haalde met zijn actie in de twee voorgaande jaren al bijna € 50.000,- op. Dit jaar is het sponsorgeld is bedoeld voor meerdere projecten in Living Waters Village, een thuis voor 1000 kinderen in nood en scholen voor 2000 kinderen uit allerlei stammen. Een ander deel van de opbrengst zal gaan naar een 2 verdiepingen opslag & distributiecentrum en ondergronds een 1.000.000 liter regenwateropslagtank.
 
"Voor de 3e (en voorlopig laatste keer) wil ik voor deze sponsoractie lopen. Om ieder jaar een aanslag op uw budget te doen is ook niet goed. Wij, (de kinderen waar dit voor bedoeld is) en ik zullen de financiële en mentale steun van de afgelopen jaren nooit meer vergeten. Het is bijzonder dit te mogen doen voor de behoefte van onze medemensen in nood. Zo mogen we de grote opdracht van Jezus in praktijk brengen", vertelt Cees.
 
 
 
 
Sponsoren

Cees: "Dit is een mooi project om te sponsoren. We hopen met deze komende actie de watertank te kunnen financieren en misschien een klein stukje van het distributiegebouw. Met uw hulp bent u een zegen en doet actief mee voor een beter bestaan van kansarme kinderen. Ieder bedrag wat gestort wordt zal verdubbeld worden o.v.v. "Anoniem"! Op deze manier wordt de opbrengst zo groot mogelijk. (Je geeft dus eigenlijk dubbel). Elke gift die binnen komt kan ik onder het lopen zien op mijn telefoon. Het sponsoren gaat heel eenvoudig. Je logt in op www.devierdaagsesponsorloop.nl en schrijf in het zoekveld: Cees van Doorn Dan kom je op een pagina waarop je op de foto van Cees moet dubbelklikken en dan kun je op 'steun mij' klikken. De rest volgt dan vanzelf. Ook belangrijk om te weten is dat uw gift ANBI aftrekbaar is."

 

Miracle in the Jungle (Nederlandstalige versie) from Stephanie Mille on Vimeo.

1 kind werd een dorp
Living Waters Village is een project van Rivers of Life Ministries Borneo die kansarme en verwaarloosde kinderen toekomst perspectief wil bieden middels verzorging en onderwijs zodat ze eens terug kunnen keren naar hun dorpen, om daar hun opgedane kennis samen met het evangelie weer aan anderen door te geven.
Het bijzondere van dit project is dat deze organisatie voor zichzelf niets nodig heeft. Alle medewerkers/vrijwilligers ontvangen geen enkele vergoeding of beloning. Binnenkomende giften worden besteed aan voeding, onderwijs en medische verzorging en het bouwen en onderhouden van een dorp (Living Waters Village) waar deze kinderen opgevangen worden.
 
Cees: "Enkele jaren geleden ben ik in contact gekomen met Ronny Heyboer, die ruim 20 jaar geleden huis en haard achterliet en vertrok naar de jungle van Borneo. Daar begon hij met het opvangen van enkele kinderen die in de jungle waren achtergelaten. Hij en zijn vrouw hadden al jaren het verlangen anderen te vertellen over het doel dat God heeft met ieders leven. Zijn slogan is: Je kunt niet zeggen: 'God houdt van jullie' en niets doen aan de erbarmelijke omstandigheden die op je weg komen.
 
Wat toen begon met 1 kind is inmiddels een dorp voor meer dan 600 verwaarloosde en verweesde kinderen geworden. Daar wordt huisvesting, voeding, onderwijs, medische verzorging maar bovenal liefde gegeven. Hij gelooft onvoorwaardelijk dat God hem de opdracht heeft gegeven om in het midden van de jungle een dorp voor 1.000 verwaarloosde kinderen en scholen voor 2.000 kinderen te bouwen. In het geloof dat Hij hem ook door alle moeilijkheden en onmogelijkheden heen zou helpen is hij destijds begonnen. En dat vertrouwen is waarheid geworden.
 
Het is ongelooflijk dat er in de afgelopen 2 jaar bijna € 50.000,- is binnengekomen. Meer dan € 19.000,00 het eerste jaar en in het tweede jaar € 30.000,- Ik voel me soms bezwaard om ieder jaar een beroep op u te doen en zeker omdat er zo ruimschoots is gegeven. In de bijlage een film van het bouwen van de watertoren die u hebt gefinancierd. Over enkele weken is hij klaar en kan in gebruik worden genomen. Geloof maar dat er dan feest is in het dorp. "

 
Projecten 2018

"Onze drinkwateropslag is momenteel niet meer toereikend in het trainingscentrum en omgeving vanwege de toename van onze bevolking (steeds meer kinderen komen in ons dorp aan) en vanwege het soms langdurige droge weer. Vandaar de reden dat we dringend behoefte hebben aan het bouwen van een nieuwe grote ondergronds regenwateropslagtank dat wordt gevuld van de daken van de gebouwen wanneer het regent. (Grondwater is onmogelijk door lagen van granietgesteente).
 
Verder is ook ons huidige opslag- en distributiegebouw totaal ontoereikend geworden voor de hoeveelheid mensen die nu in ons dorp wonen. Om bij te blijven met de toename van het aantal kinderen dat in ons dorp arriveert, hebben we dringend behoefte aan een groter gebouw dat de opslag en distributie van de benodigde goederen zoals voedsel, bouwmaterialen, gereedschap, kleding, schoeisel, beddengoed en schooluniformen aankan. Ook is dat gebouw nodig voor de distributie van kleding, schooluniformen en beheer van inkomende en uitgaande benodigdheden.
Vanwege de ligging dicht bij het trainingscentrum, is de meest kosteneffectieve manier om een wateropslagtank plus een opslag- en distributiecentrum boven op elkaar te bouwen. Zie bijgevoegde tekening.
De totale geschatte kosten voor de 1.000.000 liter watertank (€ 35.325, -) en voor het opslag- en distributiecentrum met 2 verdiepingen (€ 103.282, -) zijn totaal € 138.607, -", aldus Living Waters Villiage


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven