Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pootaardappel en uiendag Slootdorp goed bezocht

Zon, mooie proeven en een leuk, geïnteresseerd publiek. Dat zijn de ideale ingrediënten van de Pootaardappel en Uien Innovatiedag, donderdag gehouden op Proefboerderij Oostwaardhoeve in Slootdorp. Een dag die de echte akkerbouwer niet mocht missen; ze konden er volop kennis opdoen over de nieuwste teeltontwikkelingen in de pootaardappelen en uien.



Op de Oostwaardhoeve liggen veel proeven over bemesting, Talent, Ethyleen en het draaien van pootgoed. Daarnaast kwamen innovaties in Rhizoctoniabestrijding en Phytophtorabestrijding aan bod. Ook waren er proeven met onkruidbestrijding en loofdoding te zien.

In de uien is sowieso veel discussie over de voeding nu het zo droog is. Bladvoeders lijken wel degelijk een opbrengst effect te kunnen geven, en het bewaarrendement te kunnen verhogen. Een geslaagde dag met veel kennisuitwisseling. We zijn benieuwd naar de proefuitslagen dit najaar.

Organisatie: Proeftuin Zwaagdijk, Proefboerderij Oostwaardhoeve, LTO en DLV Plant
Publicatiedatum: