Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Helikoptervlucht met winnaars Grow HY, fly HY actieAfgelopen week was het zo ver. De prijswinnaars kregen een rondvlucht boven hun teeltgebied en bedrijfsgebouw. Donderdag 22 juli vertrokken vanaf Lelystad Airport vier hoofdprijswinnaars met een helikopter. De volgende dag was het zuiden aan de beurt. Vanaf vliegveld Midden-Zeeland bij Arnemuiden vlogen vier hoofdprijswinnaars een rondje boven hun teeltgebied en bedrijfsgebouw. Een unieke ervaring voor de prijswinnaars.


Van links naar rechts: helikopterpiloot Rik van Heli Holland, prijswinnaars Herman de Jong, Piet Boudeling, Ralph de Clerck en Albert van Strien en account manager Joost Snoek van De Groot en Slot.

Donderdag 22 juli 2010 in Lelystad

Om half één werden de vier prijswinnaars ontvangen door De Groot en Slot op het vliegveld in Lelystad. Op een terras konden zij onder het genot van een lunch genieten van het uitzicht op de start- en landingsbaan. Het enthousiasme steeg met elke helikopter die voorbij kwam. Na de lunch stond dan ook iedereen te trappelen om in de helikopter te stappen.


De prijswinnaars zijn er klaar voor!

Om twee uur stonden Albert van Strien, Ralph de Clerck, Herman de Jong en Piet Boudeling voor de helikopter op het platform. Het weer was prachtig. Droog en lichte bewolking. Na een groepsfoto was het tijd om te vertrekken. Na een korte uitleg van de piloot werd de helikopter klaar gemaakt voor vertrek. Met veel kabaal vertrok de helikopter naar de startbaan om vervolgens door te vliegen voor een rondje over de eerste bedrijfslocatie.


Piet Boudeling is er klaar voor

De helikopter vloog tussen de 150 en 300 meter hoog, waardoor de prijswinnaars voldoende zicht hadden om hun eigen bedrijf te kunnen zien en fotograferen. De uienvelden zien er toch heel anders uit vanuit de lucht. Piet Boudeling: "Dat is best even schrikken als je vanuit de lucht op je uienveld kijkt. Elke zaaifout is zichtbaar. Maar gelukkig ben ik niet de enige!" Ook de andere prijswinnaars kwamen enthousiast terug. "Dit had ik niet willen missen. Ik ga morgen met vakantie. Dus dit is een heel goed begin." aldus Ralph de Clerck.


Herman de Jong, Ralph de Clerck en Albert van Strien met foto- en filmcamera's in de hand om alles vast te leggen.

Vrijdag 23 juli 2010 in Arnemuiden


De vier hoofdprijswinnaars en de piloot poseren voor de helikopter voordat ze vertrekken voor een rondvlucht. Van links naar rechts: Jozef Buysse, Pierre de Backere, Leon Jansen, Kees den Boer en piloot Luc Bertels.

Om één uur was er afgesproken op vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden voor een lunch met alle prijswinnaars. Even leek het er op dat de hoofdprijswinnaars het niet op tijd gingen halen door een verkeerschaos in Zeeland. Maar uiteindelijk kwamen ze toch met vertraging allemaal op het vliegveld aan. Terwijl er regen, onweer en hagel was voorspeld was het prachtig weer. Uitstekende omstandigheden om in te vliegen.


Leon Jansen doet nog snel even de gordel vast, terwijl de piloot de deuren sluit.

De thuisbasis van de helikopter is Antwerpen. De piloot zou met een lege helikopter van luchthaven Antwerpen naar Arnemuiden vliegen en aan het einde van de middag weer terug. In de aanvliegroute liggen ook veel uienvelden. Dus besloot De Groot en Slot nog acht troostprijswinnaars te trekken die heen naar Arnemuiden of terug naar Antwerpen met de helikopter gingen. De eerste vier troostprijswinnaars vertrokken om kwart over twaalf van Antwerpen. In een half uur tijd vloog de helikopter naar Arnemuiden. De helikopter vloog in een rechte lijn over de bedrijven van de troostprijswinnaars. "Het ging snel, maar het was geweldig!" aldus één van de troostprijswinnaars.


Vanuit de helikopter een prachtig uitzicht over de Zeeland en de uienvelden.

Na de lunch was het tijd voor de hoofdprijswinnaars om een rondje te maken. Met een lichte spanning en de fotocamera in de hand stapten de vier hoofdprijswinnaars in de helikopter. Door het mooie weer werd het een prachtige vlucht. De helikopter ging over Kerkwerve, Woensdrecht, Kuitaart en Zaamslag, waarbij een rondje om het bedrijf werd gevlogen. Na bijna een uur stapten de vier weer uit. "Magnifiek om alles vanuit de lucht te zien. Mijn bedrijf was ook goed te zien, ondanks de hoge bomen." aldus Pierre de Backere.


De piloot, de hoodprijswinnaars en de troostprijswinnaars voor de helikopter

Daarna mochten de troostprijswinnaars instappen voor de terugvlucht naar Antwerpen. Door alle enthousiaste reacties van alle prijswinnaars die al hadden gevlogen, konden de vier bijna niet wachten om te vertrekken. Uiteindelijk vertrok de helikopter rond vier uur voor de terugvlucht naar Antwerpen.

Bron: De Groot & Slot

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven