Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hybelle zaaiuien van uitstekende kwaliteit



Uienteler Pierre de Bakker uit Zaamslag is druk bezig met de aflevering van zijn zaaiuien. Afgelopen jaar had hij op zijn ruim 40 hectare uien de rassen Hybing en Hybelle gezaaid. “Beide rassen hebben uitstekend gepresteerd en over de kwaliteit en opbrengst heb ik niets te klagen” aldus een tevreden Pierre. Ook inkoper Frans van de Berge is in zijn nopjes met de uien van Pierre. “Deze Hybelle uien zitten goed in hun huid en kunnen we goed verwerken bij JWK.”, vertelt hij enthousiast.



Als inkoper voor JWK ziet hij heel veel verschillende partijen door heel Nederland. De verschillen in kwaliteit zijn enorm. Zo komt hij vooral in de Flevopolder veel partijen tegen die kaal vallen. “Telers fokken de uien daar veel te veel op met stikstof. Deze polders zijn nog jong en daardoor erg stikstofrijk en daar past echt geen hoge N-gift bij. Soms probeert men dan een ras hiervan de schuld te geven, maar dit is echt pure onzin. Alle rassen kunnen te maken krijgen met een slechte huid bij een te hoge N-gift.”



Bron: De Groot & Slot
Publicatiedatum: