Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foodport Zeeland gastregio voor interregionale foodcluster conferentie

Woensdag 28 november vindt de eerste Interregionale Foodcluster Conferentie plaats in Vlissingen. De steeds meer samenwerkende regionale economische foodclusters delen tijdens de conferentie kennis over de succesvolle aanpak van regionale economische ontwikkeling in de agrofoodsector met aandacht voor het MKB.

Om slim en effectief te kunnen opereren, hebben de regionale clusters zich georganiseerd in “Netwerk MKB Agrifoodclusters NL”. Een afvaardiging van ondernemers en bestuurders van onder andere Foodvalley Wageningen, Greenport Venlo, Food Connection Point Helmond en Foodport Zeeland is aanwezig tijdens deze conferentie in het Amadore Grand Hotel Arion in Vlissingen. Ter inspiratie openen drie innovatieve Zeeuwse ondernemers, die allen lid zijn van Foodport Zeeland, de deuren voor hun collega’s uit de andere regio’s: Kloosterboer Vlissingen, Labojuice en Seafarm.

De agri&foodsector is door het kabinet aangewezen als topsector, omdat deze sector al een sterke positie heeft en ook de mogelijkheden om nog verder te groeien. De sector wil zijn internationale positie verder versterken door te blijven investeren in kennis en innovatie. De groeiende vraag naar (gezond) voedsel biedt hiervoor kansen. Dit houdt in dat de overheid samen met bedrijven en de wetenschap gericht in de agri&foodsector investeert.

In lijn met dit beleid zag begin dit jaar de Stichting Foodport Zeeland het levenslicht. De ambitie van Foodport Zeeland is een duurzaam netwerk, dat leidt tot nieuwe foodbusiness met toegevoegde waarde voor de hele Zeeuwse economie. De deelnemers zijn bedrijven die in het (primaire) proces van productie, verwerking, handel en logistiek van voedsel actief zijn.

“Foodport Zeeland is vereerd om gastregio te mogen zijn van deze eerste interregionale conferentie, die we samen met het ministerie van Economische Zaken organiseren. De uitkomsten en ervaringen van deze dag komen ook aan bod op de Foodport Conferentie op donderdagmiddag 29 november, waarvoor alle Zeeuwse foodondernemers en betrokkenen van harte welkom zijn,” aldus Edwin Foudraine, directeur van Foodport Zeeland.

Publicatiedatum: