Markt Rapport Oostenrijk wk 26/2019:

'Aardappelen hebben regen nodig, oogst winteruien volledig van start'

Laag aanbod blijft een beslissende factor op de Neder-Oostenrijkse vroege aardappelmarkt spelen. De regen waar iedereen op hoopte viel alleen in het weekend en in veel gebieden zorgde ze maar tijdelijk voor verlichting. Er valt aan de extreme droogte niet te ontkomen, zeker niet als de volgende hete en droge periode al weer voor de deur staat. 

Vraag blijft hoger dan aanbod
Er worden alleen nog oogsten van 20 ton gemeld. De aardappelplanten hebben vaak veel knollen, maar die blijven klein. De komende dagen zal het oosten beperkt blijven tot geïrrigeerde gebieden of gebieden waar wat neerslag is gevallen. De vraag blijft hoger dan het aanbod en de prijzen liggen hoog, hoewel er vorige week een lichte daling was. In Neder-Oostenrijk en Burgenland werd  € 40/100 kg betaald aan het begin van de week. Upper-Oostenrijk kreeg voldoende regen tijdens het weekeind en de opbrengsten stijgen. De huidige prijzen blijven onveranderd hier met € 50/100 kg. 

Winteruienoogst volledig van start
De winteruienoogst 2019 is in volle gang in Neder-Oostenrijk. Het aanbod is vorige week aanzienlijk gestegen. De Oostenrijkse voedingshandel wordt weer door binnenlandse producten voorzien. Export is ook op gang aan het komen. De uienprijzen van de nieuwe oogst liggen afhankelijk van de kwaliteit tussen € 55 en € 60/100 kg. 

Start worteloogst
De eerste wortelen van de oogst 2019 zijn al binnen in Neder-Oostenrijk. Deze week worden zowel oudere als verse producten verhandeld. Voor wortelen van de nieuwe oogst liggen de prijzen voor zakken van 5 kg op € 45-50/100kg. 

Bron: LKÖ


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.