Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lente-oogst van Californische uien ziet er goed uit

Uienverwerker ziet toenemende vraag naar foodservice

"Het ziet er goed uit in onze teeltgebieden", zegt Megan Jacobsen van Gills Onions in Oxnard, Californië. Gills Onions teelt uien in drie gebieden in Californië: de Imperial Valley, Bakersfield en de Salinas Valley. "De uien in de Imperial Valley worden in april geoogst en wat ik er nu van zie, belooft het veel goeds. We zijn van plan om de week van 15 april te beginnen met oogsten. Dan is rond 1 juni Bakersfield aan de beurt met zijn rode en gele uien. En dan gaan we in augustus/september naar de Salinasvallei. Daar beginnen we volgende maand met planten. We hebben nog genoeg op voorraad, maar we kijken ernaar uit om te oogsten en weer een verse voorraad te hebben.”

Vraag naar versgesneden ui
Over de verwerkingskant zegt Jacobsen dat de vraag naar vers gesneden producten blijft komen. "Foodservice is goed voor ruim 70% van ons bedrijf en blijft in een zeer snel tempo groeien. Er is meer vraag naar gele uien, dat meer een kookuitje is, dan naar rode ui dat meer gebruikt wordt in salades en broodjes.”

De vraag naar gesneden ui neemt ook toe vanuit de retail. "Millennials, met name jonge moeders, hebben meer geld om te besteden aan kant-en-klare producten. De vraag naar foodservice blijft dan ook groeien, mensen willen groenten die makkelijk te verwerken zijn. De geschilde en gesneden ui past daar goed in.”

Voor meer informatie:
Megan Jacobsen
Gills Onions
+1 (559) 284-4851
mjacobsen@gillsonions.com
www.GillsOnions.com

Publicatiedatum: