Handelaren beweren dat er geen aanbodproblemen zijn

Rottende uien baren Indiase telers uit Nashik zorgen

Uientelers in bepaalde delen van Nashik hebben geklaagd over het rotten van producten in de opslagstations. De handelaren verklaarden echter dat er voldoende voorraad is en dat het aanbod niet zal worden beïnvloed.

Door het late zaaien oogstten de telers het gewas in april en mei, waarna het werd opgeslagen omdat ze hoopten een goed tarief te krijgen. Veel telers brengen uien op de markt tijdens het Diwali-seizoen. Maar zware regenval en een relatief hoge luchtvochtigheid hebben roet in het eten gegooid.

Volgens één handelaar brengen in vergelijking met vorig jaar meer telers opgeslagen uien op de markt vanwege het snelle rotten. "De klachten over beschadigde gewassen stromen uit alle delen van het Nashik-district binnen. Maar dit zal geen invloed hebben op het aanbod en de prijs van het gewas. Vanaf nu zijn er genoeg uien op de markt."

Verwachte prijsstijging
Handelaren in Nashik gaan ervan uit dat de ontspanning in lockdowns en het openen van restaurants een impact hebben op de prijs en ze denken dat als de vraag toeneemt de prijzen in de komende weken zullen stijgen.

Bron: thehindubusinessline.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven