Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Egypte en Turkije steeds belangrijker als leverancier

Voor knoflook kijkt Italië momenteel naar Zuid-Amerika

De koortsachtige zoektocht van Italiaanse handelaren om zich te bevoorraden met knoflook van minstens acceptabele kwaliteit gaat door. Vóór Kerst worden er geen grote veranderingen verwacht. Argentinië zou de eerste volumes de komende dagen moeten laden en dan komt het product in januari in Europa aan.


Argentijnse knoflook van de nieuwe oogst

"Veel Spaanse telers en handelaren hebben geen voorraden meer en er zijn nog maar weinig hoeveelheden beschikbaar om aan de marktvraag te voldoen. Nu is alle aandacht op Zuid-Amerika gericht, met name Chili en Argentinië. De koortsachtige zoektocht naar product gaat door. Hoewel de prijzen al hoog waren, vertonen ze nog steeds een stijgende trend", zegt Antonio Tuccillo, directeur van Agrimpex Farming.


Argentijnse knoflook van de nieuwe oogst

"Alles begon met ongunstige weersomstandigheden, die de beschikbaarheid van product in China, maar vooral in Spanje, drastisch hebben verminderd. En dat zijn precies de grootste knoflookexporteurs ter wereld. De wereldmarkt heeft hier dus onvermijdelijk onder geleden", vervolgt Tuccillo. "Gelukkig is het weer in Zuid-Amerika momenteel gunstig. We verwachten dus uitstekende kwaliteit van die herkomst, zij het tegen vrij hoge prijzen."


Spaanse knoflook in vlechten

Volgens de directeur van het bedrijf kan deze trend alleen worden ingedamd "wanneer we weer product van de nieuwe oogst van het Middellandse Zeegebied zullen hebben. Dat is vanaf maart met knoflook uit Egypte en vanaf mei met Spanje, Italië en Frankrijk. Helaas hebben we in de afgelopen maanden al problemen gehad met het zaaien: in Italië vanwege de overmatige regen, en in Spanje vanwege de extreme droogte. Het ziet er dus naar uit dat we een wisselvallig seizoen tegemoet gaan, beïnvloed door de weersomstandigheden."


Turkse knoflook herverpakt in het pakstation van Agrimpex Farming

"Tot slot moet worden vermeld dat landen als Egypte en Turkije steeds nadrukkelijker interesse tonen in de knoflookhandel, gezien de veel lagere teeltkosten in die landen dan in Italië, Spanje of Frankrijk", besluit Tuccillo.

Publicatiedatum: