Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sri Lanka wil uien importeren uit Egypte

Tijdens een recente ontmoeting tussen de Sri Lankaanse minister van Handel Nalin Fernando en de Egyptische ambassadeur Maged Mosleh op het ministerie van Handel in Sri Lanka, concentreerden de discussies zich op de Gezamenlijke Commissie voor Handel en Economische Samenwerking (JCTEC) tussen Sri Lanka en Egypte als centraal platform voor het versterken van de bilaterale economische betrekkingen.

Sri Lanka overwoog om de volgende zitting van de JCTEC in juni bijeen te roepen. Ambassadeur Mosleh benadrukte het marktpotentieel van Afrika en stelde Sri Lankaanse exporteurs voor om Egypte als toegangspoort te gebruiken, met name om te profiteren van de versoepelde oorsprongsregels in het kader van een vrijhandelsovereenkomst.

Tijdens de bijeenkomst werd ook gesproken over de mogelijke invoer van grote uien uit Egypte naar Sri Lanka, waarbij ambassadeur Mosleh de steun van Egypte voor dergelijke initiatieven uitsprak. De dialoog ging verder over het verbeteren van de handel en economische samenwerking door middel van beurzen en buitenlandse delegaties.

Bron: adaderana.lk

Publicatiedatum: