Tolsma Track & Trace automatische kistenregistratieTolsma-Grisnich ontwikkelde met Track & Trace een gebruiksvriendelijke oplossing voor het automatisch registreren van kisten in de bewaarplaats. Hierdoor is altijd een up to date overzicht van hoeveel kisten van welke partij aanwezig zijn en waar ze precies staan. Deze nieuwe innovatie biedt een papierloze administratie van elke beweging die de kisten maken.Hoe werkt het?
Door middel van een elektronische TAG, die aan een of twee zijden aan de kist bevestigd wordt, kan een op de heftruck gemonteerde scanner de kist herkennen. De op de heftruck gemonteerde terminal zorgt er vervolgens voor dat de inhoud aan het nummer van de kist gekoppeld wordt. Via een draadloos netwerk communiceert de terminal regelmatig met een server(pc) waar de data veilig opgeslagen wordt. In Tolsma Track & Trace wordt van te voren het aantal rijen en stapels kisten in een bewaarplaats gedefinieerd. Op deze manier kan bijgehouden worden welke kist waar staat in de bewaarplaats.Overzicht en historie
Via de server kunnen overzichten gemaakt worden van het aantal kisten per bewaarplaats en per partij. Daarnaast is per partij te zien in welke kisten ze gezeten hebben en in welke bewaarplaatsen ze gestaan hebben. Omgekeerd is ook traceerbaar welke partijen allemaal in een bepaalde kist opgeslagen zijn geweest.

Klantspecifieke oplossing
Dit voorjaar heeft Tolsma-Grisnich bij op- en overslag bedrijf De Kubbe in Biddinghuizen een unieke versie van het Tolsma Track & Trace geïmplementeerd. Bij De Kubbe vinden in een kort tijdsbestek veel logistieke handelingen en bewerkingen met aardappelen plaats. In verband met veranderende fytosanitaire wetgeving is het belangrijk dat de logistieke handelingen en bewerkingen foutloos geregistreerd worden. In totaal worden met het systeem 10.000 aardappelkisten "getracked en getraced".

Voor meer informatie en een filmpje over het systeem kijk op: www.tolsma.com/nl/producten/track-trace

Jan van Maldegem
Tolsma Techniek Emmeloord b.v.
T +31 (0) 527 636 433
M +31 (0) 651 846 041
JanVanMaldegem@tolsma.com
www.Tolsma.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven