Erik de Klerk, Profix IT Solutions:

"Voor grote AGF-bedrijven volstaat 'welke ERP-software dan ook' niet!"

Tholen - Tijdens het AGF-automatiseringsseminar - dat gisteren bij De Groot International werd georganiseerd door Commit-IT - hield Erik de Klerk een presentatie over de Profix AGF-software. "Wij ontwikkelen al 28 jaar software voor de AGF en bieden een echt AGF-handelspakket. De basis is op de handel gericht, waarbij er een koppeling is met diverse boekhoudsystemen", benadrukte de directeur.
 
Erik bleek een duidelijke mening te hebben over branchespecifieke software versus ERP-systemen. "Voor grote AGF-bedrijven volstaat "welke ERP-software dan ook" niet! Naast AGF-softwarefunctionaliteiten moet de automatiseerder immers flexibiliteit meeleveren. Traditionele ERP is té standaard. Die leveranciers vertellen u wat goed voor u is. Achteraf blijkt dit niet te werken, maar dan zit u er wel aan vast. Want wie weet echt wat het beste is voor uw bedrijf? Juist, u! U dient dus van flexibiliteit voorzien te worden, zodat uw processen ondersteund worden en niet andersom."


 
"AGF-software is dan ook een middel en geen doel op zich, zo ook met apps en cloudapplicaties. Cloudapplicaties kunnen niet de gewenste functionaliteit van een AGF-bedrijf aan. Snelheid moet voorop blijven staan. Daarbij is het AGF-proces te complex voor een simpele cloudapplicatie", benadrukte Erik. Profix levert software aan importeurs, exporteurs, groothandels en tegenwoordig ook aan leveranciers en verwerkers van aardappelen, uien en wortelen. "We hebben de afgelopen jaren een groei van meer dan 30% doorgemaakt en gisteren hebben we onze 50e klant mogen begroeten en verwachten voor de komende jaren een verdere groei", vertelt Erik. "Geen klant is voor ons te klein of te groot."
 
Erik liep een aantal projecten in de AGF-branche langs om de diversiteit aan te tonen. Zo werkt het momenteel aan software voor een uiensorteer- en pakstation. "De traditionele uienbranche kiest vaak voor ERP (Navision / Dynamics NAV), omdat een ander bedrijf dat ook heeft. Maar dit blijkt in de praktijk niet goed de processen te stroomlijnen, met als gevolg dat veel processen buiten de software om worden bijgehouden, vooral in Excel. Wij hebben in samenwerking met het bedrijf het complete proces van uienhandel en verwerking toegevoegd aan onze software."
 
Globaal bestaat de Profix AGF-software uit de volgende functionaliteiten: inkoop (vastkoop en commissie / consignatie), verkoop, voorraadbeheer, partij-administratie, ompak/verpak/sorteer/rijpmodule, fustadministratie, facturatie en financiële administratie, tracking & tracing, kostendefinities, prijslijsten, keurfunctionaliteiten, kwaliteitsregistratie, containerregistratie, inlezen van paklijsten en de GlobalGAP-registratiemodule. "Doordat wij branchespecifieke software leveren en geen standaard ERP is niet het financieel systeem de basis, maar de in- en verkoop. Daardoor is het flexibeler bij dagelijkse mutaties. De klant en haar processen staan voorop, niet het systeem", besluit Erik.


Voor meer infomatie:
Profix IT Solutions
Erik de Klerk
Tel. 076-2011402
info@profix-it.nl
www.profix-it.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.