Projecten geleverd in Nederland, Spanje, VS en Australië

Zakaanhanger Manter vervangt personeel

Manter International heeft recentelijk verschillende projecten geïnstalleerd met de nieuwe en bestaande zakaanhanger, de MBP. Deze MBP hangt automatisch net- of jutezakken, voorzien van plastic strip en gaten, onder de vulopening van een halfautomaat. De SAB, halfautomaat, zorgt er vervolgens voor dat de zakken netjes dicht genaaid worden. De MBP vervangt de persoon die normaal handmatig de zakken aanhangt. Deze persoon kan vermoeid raken iets waar de machine geen last van heeft. Daarnaast zijn de machines sneller.Manter heeft twee versies van de zakaanhanger. De bestaande versie, MBP, en sinds kort een nieuwe Hoge Snelheid versie, MBP HS. De MBP kan tot 15 zakken per minuut van 25kg aanhangen, de MBP HS daarentegen heeft een capaciteit van 19-20 zakken per minuut. De SAB, halfautomaat, van Manter is ook verkrijgbaar in 2 versies. De standaard SAB, met een capaciteit tot 14 zakken per minuut bij 25kg, en de SAB HS met een capaciteit tot 19 zakken per minuut (bij 25 kg) dichtnaaien.
De combinatie van MBP HS en SAB HS kunnen samen een capaciteit tot 19 zakken per minuut van 25kg verwerken, meer dan 27 ton per uur. Voor projecten waar deze hoge snelheid niet nodig is kan de bestaande MBP toegepast worden. Ondanks het automatiseren met behulp van de MBP's kunnen zakken ook nog steeds handmatig aangehangen worden, handig wanneer kleine partijen speciale zakken verwerkt moeten worden.Over de hele wereld heeft Manter de laatste periode verschillende projecten geleverd met verschillende combinaties. Zo zijn er in de VS, Spanje, Nederland en Australië de combinaties MBP HS met SAB HS geïnstalleerd. Deze combinaties zijn gekoppeld aan zowel nieuwe wegers, Manter MD14 XL als bestaande wegers. Bij deze projecten gaat het allemaal om het verpakken van uien in verschillende verpakkingen van 5 – 25kg. In Australië is een combinatie van de Manter MD14 XL weger, MBP en SAB geïnstalleerd voor het automatisch wegen en verpakken van walnoten. De geweven zakken, waar de walnoten in verpakt worden, zijn voorzien van gaten zodat deze automatisch aangehangen kunnen worden.

Voor meer informatie:
Manter International
Tel: +31 591 626300
sales@manter.com
www.manter.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.