Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Tolsma-Grisnich Group neemt meerderheidsbelang in Farm Electronics

Tolsma-Grisnich Group heeft een meerderheidsbelang genomen in Farm Electronics Limited. Farm Electronics Ltd. is een specialist in bewaartechniek in het Verenigd Koninkrijk en is gevestigd in Grantham, Lincolnshire. Met de samenwerking tussen Tolsma-Grisnich en Farm Electronics wordt het productportfolio van beide bedrijven versterkt zowel in het Verenigd Koninkrijk als ook internationaal."De samenwerking, waarbij Tolsma-Grisnich een meerderheidsbelang neemt in Farm Electronics, heeft als doel om te zorgen voor continuïteit van het bedrijf en hiermee de omzet te laten groeien," zegt Tim Dudfield, managing director van Farm Electronics Ltd.

Pieter Wesseling, CEO van Tolsma-Grisnich is opgetogen over de samenwerking. "We zien volop mogelijkheden en kansen in de markt bij bestaande en nieuwe klanten in het Verenigd Koninkrijk. In samenwerking met de huidige bedrijfsleiding willen we ons met name richten op het uitbreiden van ons marktaandeel in bulkbewaring en indirecte koelsystemen. Om dit te bereiken zullen we ook het verkoopteam uitbreiden."

Tolsma-Grisnich is als familiebedrijf al meer dan 75 jaar specialist op het gebied van bewaren en primair verwerken van aardappelen, uien en wortelen. In 2016 is Tolsma verkozen tot branchewinnaar in de categorie 'bewaring' van het Nationale Business Succes Award Instituut. Tolsma-Grisnich is gevestigd in de internationale aardappelhoofdstad Emmeloord en heeft verkoopkantoren in China, India, Rusland, Oekraïne, de VS en Duitsland.De Vision Control is Tolsma-Grisnich's intelligente klimaatcomputer. Deze computer regelt de temperatuur, relatieve vochtigheid en het CO2-gehalte door het sturen van ventilatoren, luiken, kachels en mechanische koeling. De Vision Control is verbonden met het internet en dit maakt het mogelijk de bewaring overal ter wereld te regelen via een PC, tablet of smartphone. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 700 Vision Control klimaatcomputers verbonden met het internet.

Tolsma-Grisnich heeft een ambitieuze R&D-afdeling waar gewerkt wordt aan nieuwe intelligente producten en systemen op het gebied van bewaring en primair verwerken. Farm Electronics krijgt door de transactie ook toegang tot de kennis van deze R&D-afdeling.

Farm Electronics is een producent van energie-efficiënte systemen voor de bewaring van aardappelen, uien en graan voor telers en verwerkers. Het producten pakket omvat onder andere Cropscan klimaatcomputer, schakelpanelen, luiken, ventilatoren en ventilatiekanalen en mechanische koel systemen met een capaciteit van 12 tot 120 kW. Bij het bedrijf zijn specialisten werkzaam op het gebied van elektronica, elektro-, ventilatie- en koeltechniek. Onlangs won het bedrijf de zilveren medaille van de Royal Agricultural Society of England als erkenning voor productkwaliteit.

Voor meer informatie:
Pieter Wesseling
Tolsma-Grisnich
CEO Tolsma-Grisnich
T: +31 (0)527 636465
W: www.tolsmagrisnich.com

Tim Dudfield
Farm Electronics Ltd.
CEO Farm Electronics
T: +44 (0) 1476 591592
W: www.farmelectronics.co.uk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven