Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Verbruggen Palletizing Solutions richt zich op Chinese aardappelsector

Nederlandse palletiseermachines voor Chinese markt

"We hebben een gespecialiseerde palletiseermachine ontwikkeld voor de Chinese markt. Het ontwerp is geschikt voor de specifieke situaties die we tegen kwamen toen we onze Chinese klanten bezochten. Andere functies die niet zo vaak gebruikt werden hebben we verwijderd. De trucks worden hier bijvoorbeeld vaak niet geladen met pallets. In plaats daarvan worden ze geladen met zakken die met de hand op elkaar worden gestapeld. Er zijn minstens vier medewerkers nodig om een vrachtwagen uit te laden. Twee daarvan staan dan in de laadruimte en de andere twee voor de truck om de zakken op te vangen. Dat kost ze een halve dag en is tien tot twintig keer zo langzaam dan wanneer het proces zou zijn geautomatiseerd. Daarbij is het ook nog eens zwaar werk. De zakken kunnen 50 tot 70 kilo wegen. Om dit probleem aan te pakken hebben we het originele ontwerp van onze palletiseermachine aangepast en hebben we een lopende band toegevoegd om automatisch uit te kunnen laden," legt Ning Fan van Verbruggen uit. Het bedrijf ontwerpt en installeert palletiseermachines.

"De transportband maakt het mogelijk om de zakken direct van de vrachtwagen op een pallet of naar het magazijn uit te laden. Er is in China geen sprake van standaardisatie. Alle vrachtwagens hebben hier daarom andere afmetingen. Zodoende hebben we hier een flexibel lossysteem geïntroduceerd. De lopende band hiervan kan met zes tot twaalf meter in een vrachtwagen worden geplaatst. Ongeacht de afmetingen van de vrachtwagen zal onze oplossing dus altijd passen."
Het belang van flexibiliteit
"Soms vergelijken mensen onze machines hier met lokaal gefabriceerde robotarmen, wat in China een populair stuk gereedschap is. Ze beseffen echter niet dat onze machines volledig geautomatiseerd uit kunnen laden. Met een robotarm kan dat niet. Een robotarm kan een zak van een stalen voetrooster pakken en dit op een pallet plaatsen. Maar het kan niet een zak uit een vrachtwagen tillen. Dit moet nog steeds met de hand worden gedaan. We benaderen daarom de markt stap voor stap. Zodra onze klanten de voordelen van een uitlaadband zien, leggen we hen de voordelen van een palletiseermachine uit."Gebrek aan standaardisatie
"Niet alleen is er in China een gebrek aan standaarden voor vrachtwagens, maar ook de pallets variëren in grootte. Over het algemeen worden er grote pallets gebruikt. De pallets worden met de hand gestapeld en zijn daarom nauwkeurig, ook vanwege de overlappende formats. Om de opgestapelde pallets meer stabiliteit te geven, worden ze groter gemaakt. Daar komt nog eens bij dat elk bedrijf zijn eigen soort pallets gebruikt, waardoor pallets niet tussen bedrijven onderling kunnen worden hergebruikt. Om voor deze issues oplossingen te vinden, is het noodzakelijk dat die oplossingen flexibel worden."

Verbruggen in China
Verbruggen is gevestigd in Nederland en heeft ruim 25 jaar aan ervaring. Het bedrijf heeft wereldwijd klanten in 36 verschillende landen. In totaal heeft het bedrijf al meer dan 1.000 machines op de internationale markt verkocht. De oplossingen van het bedrijf lopen van kleinere machines met een capaciteit van negen zakken per minuut naar grotere machines die maximaal 40 zakken per minuut kunnen verwerken. De grootte van de zakken kunnen verschillen van 2,5 kilo tot 750 kilo. De machines zijn ontworpen voor zowel harde, gelijkvormige als globevormige producten zoals aardappelen, uien, rijst of meststoffen. De machineonderdelen worden voornamelijk in Europa gemaakt. Alle machines worden samengesteld en getest op een faciliteit in Nederland.

Onlangs heeft het bedrijf een Chinese website gelanceerd. Daarnaast gaat Verbruggen aanwezig zijn op de Starch and Starch Derivatives Exhibition op 21 tot 23 juni in Shanghai en op de Potato Expo in Kunming in de provincie Yunnan van 27 tot 28 juni.
Voor meer informatie:
Ning Fan
Verbruggen Palletizing Solutions
W: www.verbruggen.nl
E: ning.fan@verbruggen.nl
T: +31 527 62 02 32

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven