Recent software geleverd voor kersen-, appel- en uiensorteermachines

Ellips opent vestiging in Washington

De Amerikaanse markt wordt voor Ellips, leverancier van software voor de sortering van groente en fruit, steeds belangrijker. Om deze reden heeft Ellips onlangs een vestiging geopend in de staat Washington. Ellips verwacht door deze keuze haar wereldwijde positie op het gebied van grading software te versterken. Bedrijven in binnen- en buitenland weten Ellips steeds beter te vinden. Managing Director Erwin Bakker: "Dit komt met name door onze focus op sorteringssoftware. De software is standaard en dus in te zetten op elke sorteermachine. Dat is vrij uniek in deze markt. De meeste concurrenten leveren software, die enkel geschikt is voor het type machine dat zij produceren."

Momenteel voorziet Ellips zo'n 150 systemen per jaar van hard- en software, waaronder in de Verenigde Staten. "De Amerikaanse vraag naar onze software neemt toe. Voor ons dus het juiste moment om onze aanwezigheid daar te vergroten. Wij hebben ervoor gekozen om dit niet alleen met lokale partners te doen, maar dedicated met een eigen vestiging."

Ellips richt zich met haar sorteringssoftware zowel op nieuwe als bestaande machines. Ook in de Amerikaanse markt. "In feite is de machinebouwer onze voornaamste doelgroep; wij voorzien hun nieuwe machines van onze standaard software. Maar ook tweedehands sorteermachines zijn te voorzien van onze software (retrofit); soms is een eindgebruiker gewoon nog niet toe aan een nieuwe machine, maar wel aan goede sorteringssoftware. Op dit moment werkt Ellips samen met enkele machinebouwers in de VS, waaronder Elisam, GP Graders en Durand-Wayland. Met deze partners hebben we recentelijk tien Ellips-systemen in de VS verkocht voor onder andere een 40-baans kersensorteermachine, drie appel- en twee uiensorteermachines."

De bedrijven die kiezen voor Ellips kunnen fruit en groente – van appels tot kersen, van uien tot asperges – tot in detail beoordelen. "Zo kan de eindgebruiker zijn producten sorteren op basis van gewicht, maat, kleur, externe kwaliteit en interne kwaliteit. Dat gaat dus veel verder dan selectie met het menselijk oog. Zo kunnen zij geld en tijd in het sorteringsproces besparen en het beste uit hun sorteermachine halen."

Voor meer informatie:
Judith Steinmeier
Marketing Manager Ellips
Telefoon: +31 (0) 40 - 245 6540
judith.steinmeier@ellips.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven