Duitsland: grootste landbouwbedrijven in Mecklenburg-Vorpommern gevestigd

De qua oppervlakte grootste landbouwbedrijven van Duitsland zijn in deelstaat Mecklenburg-Vorpommern gevestigd, meldt de Duitse website Proplanta.de. 700 bedrijven produceerden hier afgelopen jaar samen op meer dan 1,3 miljoen hectare landbouwproducten, zo deelde het Bureau voor de Statistiek van de deelstaat afgelopen dinsdag mee. Per bedrijf gaat het om gemiddeld 284 hectare. Het Duitse gemiddelde bedroeg in 2010 - uit dat jaar stammen de meest recente cijfers - slechts 59 hectare.

De met afstand grootste arealen worden door de circa 200 coöperaties geëxploiteerd met gemiddeld 1.344 hectare. Zij beschikken over 15 procent van de totale landbouwgrond in Mecklenburg-Vorpommern.

Twee derde van de bedrijven in het noordoosten (circa 3.000 stuks) wordt als eenmanszaak gerund. Zij produceren op gemiddeld 136 hectare en samen op circa 30% van het totale landbouwareaal in Mecklenburg-Vorpommern.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.