16 maart, Nieuwegein

Maak kennis met het Landbouwradennetwerk

Voor agro-ondernemers met internationale ambities, die informatie willen over actuele kansen en ontwikkelingen voor het Nederlandse mkb in het buitenland, is er op 16 maart het Agribusiness Seminar en de Netwerkbijeenkomst Landbouwraden.

Dit evenement is een gelegenheid om in contact te komen met de Landbouwraden. De raden zijn wereldwijd actief in meer dan 50 landen. Zij vormen onderdeel van de Nederlandse ambassades.Landbouwraden
De Landbouwraden staan klaar bij het verkrijgen van marktinformatie op maat en informatie over wet- en regelgeving. Daarnaast geven de raden voorlichting over en hulp bij het oplossen van handelsbelemmeringen en het opstarten van agrarische projecten en ketenbeheer. Het netwerk ondersteunt Nederlandse bedrijven in alle schakels van de internationale agroketen: uitgangsmateriaal, agroproducten, techniek, dienstverlening, handel en afzet.

Programma
Het evenement bestaat uit regioseminars met aansluitend een gezamenlijke Agribusiness netwerkbijeenkomst.

Regioseminars (van 13.30 tot 16.30 uur)
U kunt in 2 rondes deelnemen aan 2 regioseminars naar keuze. Tijdens de seminars wordt informatie gegeven over specifieke thema's en actuele ontwikkelingen die in de betreffende regio van belang zijn. Ook is er de gelegenheid om met de Landbouwraden en andere sprekers in gesprek te gaan over de mogelijkheden voor internationaal ondernemen.

Netwerkbijeenkomst met walking dinner (van 17.00 tot 21.00 uur)
Deze bijeenkomst heeft de vorm van een informatiemarkt. Elke Landbouwraad heeft zijn eigen unit, ingedeeld op regio, zodat iedereen gemakkelijk te vinden is. U kunt een Landbouwraad persoonlijk benaderen en met hem of haar spreken over ontwikkelingen op agrarisch handelsgebied, buitenlandse markten, handelsbemiddeling en markttoegang. Daarnaast kunt u informatie inwinnen over de mogelijkheden voor uw bedrijf in dat land.

Verder zijn er units van andere belanghebbenden en is er gelegenheid tot netwerken met internationaal georiƫnteerde collega's van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het ministerie van Economische Zaken (EZ).

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Er geldt een maximum van 2 deelnemers per bedrijf.

Bron: RVO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven