Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fotoreportage open dagen

Aardappelhandel Flevostar Potato breidt activiteiten uit met pootgoed- en industrieteelt

Tholen - Vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus gaf Flevostar Potato met twee open dagen de kick-off van haar nieuwe stijl. "We hebben twee fantastische dagen gehad", blikt de nieuwe algemeen directeur en mede-aandeelhouder William Verhage terug. "Er zijn ruim 400 mensen over de vloer geweest, variërend van binnenlandse en buitenlandse klanten tot telers, vrienden en familie."


William Verhage (links) neemt het stokje - of het zakje - over van Jaap Kodde. Jaap houdt een adviserende rol


Prof. Dr. Ir. Anton Haverkort van Wageningen UR verrichtte de overdracht van Flevostar naar Flevostar Potato. Het nieuwe bedrijf zal haar activiteiten in de aardappelsector uitbreiden met meerdere takken. "Naast de activiteiten waar Jaap Kodde groot in is geworden - het wassen en inpakken van aardappelen voor de binnenlandse markt en export - gaan we nu een stuk teelt oppakken in Flevoland, Friesland en Groningen en bij relaties in Zuidwest-Nederland. Daarmee gaan we nu naast de verse markt ook de industrie beleveren", vertelt William.

Klik hier voor de fotoreportage

"Daarnaast is onze vierde tak waar we instappen de pootgoedteelt. Daarmee hopen we een stap vóór de productie een rol in de keten te spelen en daarmee ook de kwaliteit verder te upgraden", vervolgt William. Hij noemt het een stap van verbreding én specialisatie. "Zo gaan we ook actief starten met teeltbegeleiding. Nu wordt er vaak teeltadvies gegeven in de ruimste zin van het woord, maar nu we ons op een drietal markten gaan richten willen we ook specifiek voor deze markten gaan telen."


Collega's Leon van den Oord, Kees Schouten, Henk Aasman en Willem Dijk

William's Potatoes
Tegelijk introduceert Flevostar Potato het merk William's Potatoes voor geschilde en ongekookte krieltjes, friet, schijfjes en blokjes van de beste aardappelen uit de regio, niet gebonden aan een ras. "We proberen enerzijds de teler een goede prijs te geven voor de activiteiten waarvoor hij in de weer is en anderzijds de consument aan te bieden wat hij verlangt. We hebben inmiddels een goede naam opgebouwd bij de retail en ik vond het tijd om met een eigen 'brand' aan de slag te gaan", vertelt William. Afgelopen weekend vond de aftrap van William's Potatoes plaats bij de Jumbo in Dronten en dat was gelijk een verkoopsucces. Deze week zit het assortiment in de actie bij Willem Dijk en wordt het merk breder gepromoot."


William's Potatoes

"We zijn klaar voor de toekomst om de hele keten vanaf het pootgoed tot retail, export en industrie te bedienen. Het mooie van de open dagen vond ik dat veel mensen interesse hebben in samenwerking. Je wordt niet gezien als concurrent, maar er is zeker toenadering om samen de aardappelketen verder uit te bouwen. We gaan op korte termijn met veel mensen om de tafel!"

Klik hier voor de fotoreportage

Foto's: Andries Gunter

Voor meer informatie:
William Verhage
Flevostar Potato
Oudebosweg 14
8251 RD Dronten
0321 33 62 72
william@flevostar.nl
www.flevostarpotato.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven