Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Volgend jaar beurs in mei

Italianen nog steeds in meerderheid op Macfrut

Tholen - De eerste dag van de Macfrut, de AGF- en machinebeurs in Rimini, is alweer voorbij. De meningen over de drukte van de beurs en het aantal bezoekers liepen uiteen. Afhankelijk van hal vonden standhouders het rustiger of juist drukker dan vorig jaar. Vooral in de hallen vlakbij de ingang leken de eerste dag meer mensen te zijn. Een groot verschil met Macfrut 2015 was dat bezoekers dit jaar meteen bij binnenkomst verrast worden door een prachtige presentatie met zowel binnenlandse als buitenlandse groenten en fruit van verschillende leveranciers. Groot nieuws is dat de volgende editie van Macfrut van 10-12 mei 2017 zal plaatsvinden. 


Macfrut 2016 in Rimini. 


De bezoekers stromen binnen.

Buitenlandse standhouders
Ondanks dat Italië in veel producten zelfvoorzienend is, zijn er nog genoeg groenten en fruit die het land niet zelf produceert of waarvan ze niet jaarrond voldoende heeft. Kansen genoeg dus voor exporteurs. Van Keniaanse bonentelers tot bananenexporteurs uit de Dominicaanse Republiek, er waren ook dit jaar weer buitenlandse standhouders. Volgens de organisatoren meer dan 20%. Er wordt veel gecommuniceerd dat de beurs elk jaar internationaler wordt - en er zit wel een kleine groei in - maar de voertaal en het merendeel van de standhouders is nog steeds Italiaans. 


Bij binnenkomst van de beurshal staan diverse groenten- en fruitsoorten kleurrijk gepresenteerd. 


Zomerfruit en kokosnoten!


De Marlene-appelen zitten in een handige schaal. 

UniCredit Award
UniCredit reikte gisteren nog twee awards uit voor bereikte resultaten op het gebied van internationalisering. Twee bedrijven die deelnamen aan de MacFrut waren in de prijzen gevallen, namelijk Turatti en SunWorld. Zij ontvingen hun award gisteren tijdens het Italiaanse diner. Klik hier voor foto's en het artikel van onze Italiaanse Freshplaza.


SunWorld ontvangt de prijs. 

Salades en andere binnenlandse producten
De Italiaanse groenten- en fruitconsumptie is gestegen. In de eerste vijf maanden van 2016 was de consumptie met 1% gestegen in volume en 2% in waarde. De stijging ging met name om fruit. Producten, die het opvallend goed doen, zijn kersen en asperges. Op de Macfrut zijn er heel veel binnenlandse producten te zien: van aardappelen tot olijven. Ook zijn er aardig wat leveranciers van gesneden groenten en salades die op een kleurrijke manier worden gepromoot. Dit jaar is er zelfs een speciale cursus voor de fresh-cut-leveranciers, waarbij men iets meer kan leren over veiligheid en kwaliteit. 

Peru: groeiende interesse in Italië
Dit jaar was Peru het partnerland van Macfrut. Vergeleken met vorig jaar heeft Peru een grotere stand en zijn er meer exporteurs aanwezig. Belangrijke Peruaanse producten zijn artisjokken en asperges, maar er worden ook veel andere producten geteeld zoals bananen, avocado's, druiven en citrus. Er is een groeiende interesse in de Italiaanse markt en dat werd ook bevestigd door de aanwezige exporteurs. In de laatste vijf jaar was een gemiddelde jaarlijkse groei van 15% zichtbaar in de handel van Peru naar Italië. Ook donderdag 15 september en vrijdag 16 september zal het nog beurs zijn in Rimini. Op maandag 19 september presenteren wij de Italiaanse en internationale fotoreportage op AGF en Freshplaza.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven