Van Dijke Group debuteert op Potato Europe, stand #V444

"Complete turn-key projecten voor het wassen van aardappelen"

Tholen - Van Dijke Group uit Sint-Philipsland is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van machines om wortelen, aardappelen en andere AGF-producten te wassen. "In de eerste periode is het bedrijf met name actief geweest in de bloembollensector. De laatste vijftien jaar is naast de bloembollen de focus verschoven naar de AGF sector, waarbij de aardappelen de hoofdmoot vormen. We zijn sterk in turn-key oplossingen met wassers, ontsteners, loofscheiders, lappendrogers, filterbanden, water recycling -en vuil afvoersystemen", vertelt operations manager Pieter Flikweert.

De laatste tien jaar heeft Van Dijke de productenrange aanzienlijk uitgebreid om op deze manier een complete turnkey-waslijn aan te kunnen bieden voor AGF-producten. "De focus ligt bij de producten naast een goede kwaliteit op een extreem laag waterverbruik en een slimme afvalstroomverwerking. Daarmee onderscheiden we ons in de markt. In vergelijking met andere systemen in de markt besparen onze machines tot 95% water. We hebben complete waslijnen geleverd die slechts 5 m^3 schoon water gebruiken voor veertig ton product per uur", vertelt Pieter."Onze machines zijn geleverd en actief over de gehele wereld. Zo hebben we naast de binnenlandse markt complete machines afgeleverd in Canada, Amerika, Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland, hiervoor hebben we dealerschappen wereldwijd", vertelt Pieter. "Ons equipment kan 'stand alone' draaien, maar is ook voorbereid om ingepast te worden in een complete lijn. We denken mee van af het allereerste begin tot aan de oplevering, inclusief water recycling equipment, piping, goten, aan- en afvoersystemen."

Dit jaar is Van Dijke Group voor het eerst als standhouder aanwezig op de Potato Europe, die op 13 en 14 september wordt gehouden in Emmeloord. Op stand #V444 presenteert het bedrijf haar nieuwste ontwikkeling op spoelgebied.

Voor meer informatie:
Pieter Flikweert
Van Dijke Group
Kwekerijweg 6A
4675 PZ Sint-Philipsland
t +31 (0)167.572 385
m +31 (0)6.20 251 888
p.flikweert@vandijkegroep.nl
www.vandijkegroep.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.