Regen, wind en modder tijdens de beurs in Emmeloord

Goede opkomst op modderige Potato Europe 2017

Tholen - De Editie 2017 van de Potato Europe in Emmeloord ging dit jaar niet zonder slag of stoot. De weersomstandigheden waren dermate dramatisch dat de beurs op woensdag 13 september al werd afgelast. Een dag later op 14 september was het weer ook ver van optimaal, al ging de Potato Europe gewoon door. Laarzen waren een absolute aanrader om buiten in de modder en in de plassen te manoeuvreren. Toch schrok dat de bezoekers van de beurs niet af. Op één dag kwamen er 10.000 geïnteresseerden af op de Potato Europe in Emmeloord, terwijl op de editie ervoor op twee dagen 12.500 man kwamen. Een mooi aantal, zo vond de organisatie.


Weersomstandigheden
Palien Hoftijzer is verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement. Hoewel het weer deze keer niet helemaal mee zat, kijkt zij toch terug op een geslaagde editie. "Deze editie was nat, maar aan de andere kant zijn we ontzettend blij dat de tweede dag toch door kon gaan", vertelt de manager conference en exhibition. "Het was gewoon geen optie dat we de eerste dag open zouden gaan. We hebben woensdag een tractor in een tent moeten zetten, om ervoor te zorgen dat die niet zou wegwaaien. Gelukkig is er alleen wat kleine materiële schade aan de tenten, maar je moet er niet aan denken dat de bezoekers gewond zouden kunnen raken. Toch zijn we ondanks het weer blij over het aantal bezoekers die wij hebben gehad. Mensen hebben ons toch in die ene dag weten te vinden."

Wereldwijd
Op de beurs van 2017 waren iets minder stands dan het jaar ervoor. In Emmeloord stonden zowel binnen in een grote tent, als buiten in kleinere tenten, in totaal 272 stands. Tijdens de editie ervoor waren dat er nog 300. Enkele buitenlandse standhouders waren donderdag 14 september al niet meer aanwezig, omdat ze terug vlogen naar hun thuisland. Uit zestien verschillende landen kwamen de personen die in de stands te vinden waren. Voornamelijk Nederlandse, Belgische en Duitse landen waren aanwezig met hun bedrijven, maar ook uit landen, zoals Peru, Canada en de Verenigde Staten wilden de bedrijven aan het publiek laten zien waar zij zich mee bezighielden.Studenten
Voor studenten was er deze editie een speciaal programma samengesteld om de aardappelwereld onder de aandacht te brengen bij de jongeren. Tijdens de Potato Europe kregen de studenten de gehele keten van het aardappelproces te zien. "Van pootaardappelen tot bewaring en van verwerking tot verpakking", zegt de vrouw achter Potato Europe 2017. "We moeten de studenten leren kennis maken met de wereld van de aardappelen", vertelt zij. "Via technologische mogelijkheden, zoals een reis van een aardappelveld naar de supermarkt en alles daartussen in, willen wij dat de jongeren geïnteresseerd raken in deze sector. Op die manier proberen wij de aardappelen onder de aandacht te brengen."

Bron: www.agf.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven