Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Texaanse kroten- en Mexicaanse uienseizoen begint binnenkort

SunFed maakte bekend blij te zijn dat kroten de lijst  superfoods 2019 gehaald hebben. 

Gretchen K. Austin van SunFed: "We hadden kroten voordat de superfood lijst 2019 uitkwam. SudFed zoekt er altijd naar om het aanbod uit te breiden en kroten zijn slim voor ons dit jaar in Texas."

SunFed begint met Red en Gold Texas kroten begin februari. Candy Stripe kroten worden een paar weken later geoogst. Het bedrijf denkt kroten tot in mei te hebben. Ze worden gesneden en getopt en verpakt in zakken voor de retail en de verwerking.

SunFed begint ook z'n Mexicaanse uienseizoen. "Dit is ons tweede jaar met uien en het lijkt erop dat het een goed jaar wordt. De uienconsumptie stijgt en de vraag is sterk." Begin februari begint de verlading naar Texas.

Het gewas begint met gele, zoete uien en wordt een paar weken later gevolgd door witte uien. De formaten zullen als vanouds zijn: jumbo, large/medium en medium.

Het Texaanse uienprogramma van SunFed volgt het Mexicaanse programma op de hielen en overlapt een beetje in april. "Dit is het tweede jaar dat we Texaanse uien afzetten. We leveren zoete gele ui en rode ui." Het bedrijf zegt dat de planten gezond zijn en dat de opbrengst er goed uitziet. Meer updates volgen als het Texaanse gewas rijpt.

Voor meer informatie:
Gretchen Kreidler Austin
SunFed
Ph: +1 (210) 632-9433
gkreidler@sunfed.net
www.sunfed.net

Publicatiedatum: