Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dewulf onthult 3-rijige snarenbedpootmachine op SIMA 2019

Dewulf, full-liner in landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, onthult op SIMA ’19 voor het eerst de gedragen variant van de Structural 30. Met deze machine brengt de fabrikant de allereerste gedragen 3-rijige snarenbedpootmachine ter wereld op de markt. Deze variant combineert de grote aardappelvriendelijkheid en het gebruiksgemak gekend van de Structural 30 met een nieuwe, uiterst precieze diepteregeling. Ook de pas gelanceerde RA3060 Essential en SC 300, en nog enkele andere machines zullen op de stand van Dewulf te bekijken zijn in Parijs van 24-28 februari (hal 6 – stand F058).


Structural 30 Mounted

De gedragen Structural 30, die standaard 3 rijen in een bed poot, is de allereerste in zijn soort in de markt. De onthulling van deze pootmachine komt er een groot jaar na de lancering van de getrokken variant eind 2017. Uniek aan de gedragen pootmachine is de automatische diepteregeling via een ultrasone sensor, die ongevoelig is voor spoorvorming en zich via de bedieningsterminal in de tractorcabine volledig traploos laat verstellen. Dat garandeert een diepteregeling met een uiterst nauwkeurige precisie, waardoor het pootgoed steeds optimaal kan groeien. De gedragen variant wordt ook gekenmerkt door een hoge manoeuvreerbaarheid, ideaal voor het telen op velden met kleinere kopakkers.


SC 300 cultivator 

De gedragen Structural 30 garandeert bovendien dezelfde aardappelvriendelijkheid en hetzelfde gebruiksgemak van haar getrokken variant. Zo beschikt de pootmachine ook over het “Wave Belt”-concept, dat uniek is aan de Structural 30. Dit golfachtig snarenbed maakt het poten op hellend terrein eenvoudiger en zorgelozer voor de chauffeur. Dankzij het originele Structural-snarenbedpootsysteem combineert de machine daarnaast ook een goede pootnauwkeurigheid en een hoge rijsnelheid (tot 12 km/u).

In goed gezelschap
"Dewulf brengt ook een RA3060 Essential, haar goed geprijsde, zelfrijdende 2-rijige zeefbandrooier, mee naar SIMA. Deze universele standaardconfiguratie van de alomgeprezen R3060, gebaseerd op de feedback van telers, werd gelanceerd in november ’18 op Interpom (BE). Ze kan met haar vanafprijs van €288.000 op heel wat interesse rekenen. Standaardeigenschappen zijn onder andere: led-lichten, 8 infraroodcamera’s en een axiaalmodule", aldus het bedrijf. 


RA3060 Essential

Het eerste model in de nieuwe SC-frezenreeks van Dewulf, de SC 300, zal op de beurs aanwezig zijn. De SC 300 is een frees voor aanbouw voor of achter een tractor. Ze staat garant voor hoge, betrouwbare prestaties, gebruiksgemak en een goede teeltbedvoorbereiding. Dat laatste wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de 650 mm-grote rotordiameter, die groter is dan de meeste andere frezen in dezelfde categorie en zo dieper kan frezen.

De Torro, een getrokken 2-rijige zeefbandrooier, met bijzondere aandacht voor aardappelvriendelijkheid, staat op SIMA met rijdend lossen bunker en een hydraulisch aangedreven zeefband 1 (uniek). Dankzij die aandrijving kan de zeefbandsnelheid 100% variabel geregeld worden, manueel volgens behoefte of automatisch in verhouding met de rijsnelheid via de Syncro Flow-functie.


Torro kan lossen tijdens het rijden

De CP 22 Farmer, een gedragen 2-rijige bekerpootmachine, is een lichte en goedkope machine die toch uitblinkt in duurzaamheid. Het pootelement maakt gebruik van dezelfde technologie als in de 4- en 8-rijige bekerpootmachines en garandeert zo een uitstekende werking zonder compromissen. De pootmachine is bedoeld voor professionele aardappeltelers met een klein of specialistisch areaal die willen poten met uiterste betrouwbaarheid en precisie. De CP 22 Farmer op de stand is vooral geschikt voor kleinere rijafstanden (61 -76 cm). 


CP 22 Farmer

De P3CL Profi is een gedragen 1-rijige klembandrooier met hydraulische lift. De rooier is zo uiterst geschikt om meteen in kisten te lossen. Dankzij de hydraulische kistenlift kan u heel gemakkelijk van kist wisselen en via een optioneel sorteerplatform kan het product efficiënt uitgelezen worden.


P3CL Profi

Voor meer informatie:
Dewulf
Moorseelsesteenweg 20
8800 Roeselare 
+32(0)5120 5871
www.dewulfgroup.com 

Publicatiedatum: