Amerikaanse EPA benadrukt dat glyfosaat niet kankerverwekkend is

De Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) maakt een herbeoordeling van de toelating van glyfosaat. In dat proces stelt de EPA dat er geen gevaren voor de volksgezondheid zijn wanneer middelen volgens de gebruiksaanwijzing worden toegepast. Ook is glyfosaat niet kankerverwekkend. De EPA wijs er op dat de eigen conclusies worden gedeeld door wetenschappelijke beoordelingen die in veel andere landen zijn gemaakt en ook door autoriteiten die in het buitenland verantwoordelijk zijn voor toelating van het middel. 

De EPA maakt een herbeoordeling voor de toelating van glyfosaat nadat de jury van een rechtbank in Californië tot tweemaal toe oordeelde dat de Bayer aan patiënten met lymfklierkanker een schadevergoeding moet betalen. De jury ziet de ziekte als een gevolg van het werken met het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup, dat glyfosaat als werkzame stof bevat. De EPA geeft geen commentaar op deze processen, maar wil wel kwijt dat er geen wetenschappelijke data zijn waarin een oorzaak-en-gevolg relatie tussen het gebruik van glyfosaat en de ziekte van Parkinson of non-Hodgkin lymfklierkanker kan worden gelegd.

Bron: EPA


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.