Uitnodiging Velddemonstratie: ‘Mogelijkheden schoffelen en wiedeggen in zaaiui’SPNA en Delphy organiseren in opdracht van de provincie Groningen een viertal regionale velddemonstraties in Noord-Nederland. Doel van de demo’s is om ondernemers in hun eigen regio kennis te laten maken met de mogelijkheden van mechanische onkruidbestrijding, innovaties op dit gebied te laten zien en discussie in het veld te hebben over diverse aandachtspunten op het gebied van de mogelijkheden met de inzet van deze machines.

Datum: Donderdag 13 juni 2019
Tijd: Inloop vanaf 18.30 uur
Start: vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur (avondprogramma!)
Locatie: Proefboerderij Ebelsheerd ( SPNA)
Adres: Hoofdweg 26, 9687 PL, Nieuw Beerta

LET OP! Check voor aanvang de website www.delphy.nl/news of de velddemo definitief doorgaat!!! Bij slecht weer wordt de demo verplaatst

Programma Deze avond zullen we nieuwe ontwikkelingen laten zien op gebied van schoffelen, wiedeggen en aanvullend een stukje thermisch onkruid branden. De machines die gedemonstreerd worden zijn:

  • Steketee IC light cameraschoffel in zaaiui
  • Carré cameragestuurde schoffel in suikerbieten
  • APV precisie wiedeg in zaaui en suikerbiet
  • Treffler wiedeg in zaaiui en suikerbiet
  • Hoaf 6 meter onkruidbrander

Doel van de avond is de machines te demonstreren en gezamenlijk te discussiëren over de kansen en aandachtspunten van toepassing van mechanische onkruidbestrijding in diverse (gangbare) teelten.

NB: op 19 juni zal een soortgelijke demo georganiseerd worden op SPNA Kollumerwaard.

Demolocaties
De demo’s zullen plaatsvinden op bij gebroeders Prins in Zuidbroek, SPNA Ebelsheerd (Nieuw Beerta), SPNA Kollummerwaard (Munnekezijl) waarbij elke locatie een eigen machineprogramma en invalshoek heeft om zoveel mogelijk in te spelen op de actualiteiten per grondsoort en bouwplan. Overige data worden nog gecommuniceerd! In de demo’s tonen we kansen voor mechanische onkruidbestrijding in de biologische en gangbare landbouw in Groningen en de Veenkoloniën.
Delphy begeleidt deze demonstraties en in dit project werkt Delphy samen met SPNA (Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw) en de Provincie Groningen.

Voor meer informatie:  
Christoffel den Herder
Delphy 
Groeneweg 5    
3273 LP Westmaas
+31(0)186 57 30 11
info@delphy.nl    
www.delphy.nl    

Margriet Dilling
SPNA Ebelsheerd
Hoofdweg 26
9687 PL Nieuw Beerta
+31(0)594-688615
info@spna.nl 
www.spna.nl  

Provincie Groningen
www.provinciegroningen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven