Wilma Rapporten: Onafhankelijke kwaliteitsrapporten voor uien

"Dankzij kwaliteitsrapporten komen mogelijke problemen in een partij uien vooraf aan het licht"

Tholen - Bij Wilma van der Heide stroomt naast bloed uiensap door de aderen. Na twaalf jaar lang gewerkt te hebben in de uiensector is ze vorig jaar als zelfstandige aan het werk gegaan. Met Wilma Rapporten maakt ze onafhankelijke kwaliteitsrapporten van uien. Ze doet dit voor telers, handelaren en inkopers. "Ik zorg dat telers weten wat ze in huis hebben en dat inkopers weten wat ze kopen." "Telers bellen me op of ik een kwaliteitsrapport van hun uien wil maken, waarmee ze naar de handel kunnen. Handelaren/inkopers vragen om een rapport, zodat ze zelf niet de polder in hoeven. Omdat ik al heel wat jaartjes kwaliteitsrapporten opmaak, weten ze hoe ik werk en dat geeft vertrouwen. Doordat ik onafhankelijk ben, werk ik voor de hele keten", vertelt Wilma.

"Het is dan ook heel specifiek werk. Met het vooraf meten, voorkom je dat een partij wordt afgekeurd en teruggestuurd. Mogelijke problemen in een partij komen vooraf aan het licht en dat bespaart veel geld en discussie achteraf. Daarnaast kan men bij vroegtijdige signalering snel op de situatie inspelen door een partij juist vroeg weg te doen of ze te bewaren met een extra (lucht) behandeling. Meten is weten en daarom is het ook belangrijk voor mijn klanten om zelf regelmatig uien door te snijden. Opmerkelijk genoeg gebeurt dit heel weinig en is de uitkomst van mijn rapporten verrassend voor de klant."

"Naast de dynamiek van het natuurproduct vind ik het contact met de mensen erg belangrijk. Vooralsnog is mijn werkgebied de Flevo- en de Noordoostpolder. Ik krijg weleens aanvragen uit de rest van Nederland en daar ga ik in de toekomst zeker wat mee doen. Maar het wordt wel een heel duur rapport wanneer ik voor één rapport naar Zeeland moet rijden", vertelt Wilma.

Aan werk ontbrak het de startende onderneemster niet. "Toen ik startte in november had ik het direct druk. Gelijk aan het uienseizoen is het nu wat rustiger. Al met al heb ik een mooi uienjaar gehad. Momenteel heb ik redelijk werk aan de importuien. Hiervan is de kwaliteit best wisselend. Ondertussen zijn de nieuwe Nederlandse uien en slijp ik mijn messen voor het nieuwe seizoen."

Voor meer informatie:
Wilma van der Heide 
Wilma Rapporten
Mob: (+31) 06-19996873
wilma@wilmarapporten.nl 
www.wilmarapporten.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven