Uien in of uit de bewaring?

"Het is goed om te weten of uw product nog lang bewaarbaar is. Door de plotselinge hitte in augustus blijkt dat de opname van het antispruitmiddel niet altijd goed is gelukt. Telers vragen zich regelmatig af of de uien nog rustig genoeg zijn doordat bij sommige partijen intern schot begint te komen", zegt De Groot en Slot. 

"Controleer uw uien dus goed. Snijd deze door en controleer of er ruimte in het hart is. Indien dat het geval is dan is de bespuiting goed gelukt (zie foto hierboven). Mocht u echter een geel puntje zien of ziet u schot in de ui, raadpleeg dan uw afnemer", aldus het bedrijf. 

"Als u de uien overdwars doorsnijdt op de helft van de ui en u ziet binnen 30 à 50 seconden dat de kern omhoog komt, dan is er druk vanuit de kern van de ui (zie foto linksonder). Om te zien hoe hoog het schot zit, kunt u de ui in de lengte doorsnijden (zie foto rechtsonder)."

"Twijfelt u over de kiemrust en ziet u geen van bovenstaande kenmerken dan kunt u altijd nog een potgrondproef doen. Neem hiervoor 50 uien van de partij en zet deze met de wortelkrans in licht vochtige potgrond. Als er na een week wortelontwikkeling zichtbaar is, dan is het verstandig om contact op te nemen met uw afnemer", besluit De Groot en Slot. 

Voor meer informatie:    
De Groot en Slot
1720 AA Broek op Langedijk
0226 33 12 00
info@degrootenslot.nl      
www.degrootenslot.nl        

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven