Hack Harvest

Van Friesland tot Spanje groenten zaaien en poten en van het land halen

Tholen - In de AGF-sector zijn er niet alleen handjes nodig, ook machines. De machines van de familie Hack rijden jaarlijks op 9.000 hectare. Ze doppen in Spanje de peultjes, planten en zaaien o.a. uien in Brabant.


De erwtendorsers van Hack Harvest aan de slag op Spaanse akkers, foto Hack Harvest

"Het bedrijf is in 1933 opgericht in Kruisland in Brabant waar veel werk was in aardappelen, bieten, witlof, tarwe uien en later graszaad en cichore. Hack Harvest heeft nog altijd veel werk in de in de uien, en nog veel andere producten als cichorei, bieten, tarwe, graszaad en knolselderij," vertelt Tineke Hack. Maar schaalvergroting in de landbouw zorgde ervoor dat de werkzaamheden nu vaak verder weg liggen, zoals in Spanje, Frankrijk en Duitsland.

In Spanje zijn ze inmiddels één van de grootste loonwerkbedrijven die actief zijn. In oogsttijd worden er op diepladers 25 enorme erwtensdorsers naar Spanje getransporteerd om zeer specialistisch werk te doen voor de conservenfabriek van de Spaanse supermarkt Mercadona. “Dat kunnen ze niet allemaal zoals wij. Een erwtje luistert nauw. Dat geldt voor het zaaien, maar ze moeten ook op precies de juiste hardheid op die dag binnen 24 uur het land af. Zonder zand én je moet ze zonder beschadiging uit de peul wrijven. Dat is gewoon vakwerk”, aldus Willem Hack in een interview met BN De Stem.

Door de specialisatie in werkzaamheden en vernieuwing van het materieel stoot de familie Hack een deel van het werkmateriaal af. Via Troostwijk Auctions kunnen gegadigden bieden op onder andere aardappelrooier, John Deere-tractoren, maaiarmcombinaties, bieten- en knolselderijrooier, kooimaaiers, grootpakpers en nog honderden zogeheten veilingkavels. Komende zaterdag 22 januari is kijkdag en is iedereen welkom op het bedrijf, maandag 24 januari kunnen mensen bieden.

Voor meer informatie:
Tineke Hack
Hack Harvest BV
T: +31 (0)167 532 942
info@hackharvest.com 
www.hackharvest.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.