1 oktober

Aardappelfeest wil laten zien hoe divers de aardappel is

Het Aardappelfeest roept telers uit heel Nederland op hun mooiste of bijzonderste aardappel op de post te doen naar Hornhuizen.

Tijdens het Aardappelfeest op 1 oktober worden de mooiste aardappels uit heel Nederland tentoongesteld in de Kerk van Hornhuizen. "Aardappels groeien in allerlei vormen en maten. Dit is iets wat je helaas niet altijd in de supermarkt ziet. Het Aardappelfeest wil met deze mini-tentoonstelling, samen met alle telers van Nederland, laten zien hoe divers de aardappel is en mooie verhalen van boeren delen."

De expositie zal worden verzorgd door kunstenares Trudy Oosterhuis in samenwerking met studenten van de opleiding Ruimtelijk Vormgever van Noorderpoort. "De aardappels krijgen een mooi plekje in de kerk, schuin tegenover Wongema, de organisator van het Aardappelfeest."

"Bijzondere en/of mooie aardappels kunnen opgestuurd worden naar Tammingastraat 58, 9978 PD in Hornhuizen. Inzenders mogen ook een briefje toevoegen met herkomst, ras en eventueel een mooi persoonlijk verhaal. Verzendkosten kunnen bij het Aardappelfeest gedeclareerd worden."

Het Aardappelfeest is een jaarlijks feest bij Wongema in Hornhuizen om te vieren dat de Aardappels weer geoogst zijn. Het is een ontmoeting tussen plattelanders, stedelingen en alles wat er verder nog is. Dit jaar is het feest een Kriel-editie met een Aardappelwandeling, expositie, diner en live muziek.

Voor meer informatie:
www.wongema.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.