Vâderstad breidt ultra-ondiepe grondbewerking uit met CrossCutter Disc Aggressive

Vàderstad kondigt de toevoeging aan van de CrossCutter Disc Aggressive om het aanbod voor ultra-ondiepe grondbewerking uit te breiden. "De CrossCutter Disc Aggressive blinkt uit in zwaar land en harde bodemomstandigheden", aldus het bedrijf.

Het verschil met de gewone CrossCutter Disc is dat de nieuwe CrossCutter Disc Aggressive TrueCut-uitsparingen heeft geslepen, wat een hoger penetratievermogen biedt in uitdagende veldomstandigheden.

"De CrossCutter Disc Aggressive is een interessante keuze op zwaar land of waar doordringend vermogen anders een probleem kan zijn. Een ander voordeel van de CrossCutter Disc Aggressive is dat deze agressiever zal werken in zware residuen zoals dorsmaïs, zware koolzaadstengels of zonnebloemstoppels. Dit helpt om de ontbinding te versnellen", zegt Magnus Samuelsson, Concept Developer, bij Väderstad, en vervolgt:

"Met de CrossCutter Disc Aggressive is onze lijn schijven voor ultra-ondiepe grondbewerking compleet. Hoewel het een agressievere vorm heeft dan het origineel, werkt het nog steeds op ultra-ondiepe werkdiepten van 2-5 cm en zal het aanzienlijk minder grond verplaatsen dan een conventionele schijf. Dit betekent minder brandstofverbruik met behoud van een hoge werksnelheid en toch een intensieve menging", zegt Magnus Samuelsson.

De CrossCutter Disc Aggressive is verkrijgbaar in twee maten: 450 mm bedoeld voor een werkdiepte van 2-3 cm met het Carrier-assortiment schijfcultivators, evenals 510 mm voor een werkdiepte van 3-5 cm met Carrier XL. Beide kunnen worden gebruikt bij werksnelheden tot 20 km/u.

"Net als de originele CrossCutter Disc kan de CrossCutter Disc Aggressive op onze veelzijdige schijfcultivator worden gemonteerd. Omdat elke CrossCutter Disc individueel op zijn eigen rubberen hangende schijfarm is gemonteerd, volgt deze de grondcontouren, wat zorgt voor zeer gelijkmatige resultaten", zegt Magnus Samuelsson.

Voor meer informatie:
Homburg Holland – Importeur Väderstad
It Noarderfjild 21
9051 BM Stiens
T: +31 (0)58 257 1555
info@homburg-holland.com
www.homburg-holland.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven