Toenemende vraag, stabiele prijzen

Tekenen van herstel voor Italiaanse aardappelsector in januari

Er is weer wat beweging in de Italiaanse aardappelsector, na de stagnatie van het laatste kwartaal van 2022. Dat is althans het gevoel van Matteo Freddi, van Freddi Prodotti Ortofrutticoli uit de provincie Reggio Emilia, die een stijging van de bestellingen merkt.

"December was rustig, heel rustig zelfs. Er waren weinig bestellingen, ondanks de kerstperiode. We hadden gehoopt op een levendigere markt, maar de consumptie wilde niet mee. Nu beweegt er weer wat in deze eerste helft van januari. Ik zie enkele schuchtere tekenen van een groeiende vraag."

Wat de prijzen betreft, ziet Freddi echter geen tekenen van een opwaartse trend. "Misschien zal er nog een paar cent meer betaald worden om de extra opslagkosten enigszins te kunnen ondervangen, maar een echte prijsstijging is er niet. We hopen in ieder geval dat de bestellingen weer constanter en regelmatiger zullen zijn."

Qua opslag ondervindt Freddi geen kwaliteitsproblemen. "Ondanks de afwijkende temperaturen hebben we geen kiemproblemen. In Italië zijn de telers en pakstations in staat om zelfs in kritieke omstandigheden de aardappelen goed te bewaren. Zo sprak ik met enkele Franse collega's en zij hebben er meer last van, omdat ze zonder werkzame stoffen zitten – net zoals wij – maar zij zijn minder voorbereid om het probleem het hoofd te bieden."

Voor uien krijgt Freddi zelfs bestellingen uit het buitenland. "Ook al is het eigenlijk absurd, ik krijg een hogere prijs voor gele uien in de opslag dan voor het reeds verpakte product waarvan de volumes zijn afgesproken met de klanten. De beschikbare hoeveelheden zijn echter niet groot en daarom zal het moeilijk zijn om veel te exporteren."

Voor meer informatie:
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c.
Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE) - Italië
Tel: +39 (0)522 679831
commerciale@cipollefreddi.it
www.cipollefreddi.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.