Waterman Onions digitaliseert logistieke werkzaamheden met Zebra Technologies

Technologie om 11.000 kratten te verwerken en 150.000 ton uien te beheren

Zebra Technologies kondigt aan dat Waterman Onions haar logistieke werkzaamheden heeft gedigitaliseerd om een constante zichtbaarheid te krijgen op haar snelle distributie van 150.000 ton uien per jaar wereldwijd.

Waterman Onions werkte met handmatige processen voor het beheer van inkomende ladingen en bestellingen, het valideren van de productkwaliteit en de verdere logistiek. Chauffeurs gebruikten papieren instructies voor het lossen en op drukke dagen moesten meer dan 30 vrachtwagenladingen snel worden uitgepakt. Uien werden machinaal gesorteerd of opgeslagen als "stock field crop", maar het bedrijf kon niet nauwkeurig nagaan of deze correct werden geleverd. Ook was het papierwerk toegenomen als gevolg van strengere voedselveiligheidsvoorschriften en kwaliteitscontroles.

"We realiseerden ons dat we een wendbare, papierloze en gedigitaliseerde oplossing nodig hadden voor het orderbeheer en de logistieke processen," aldus Jurrien van den Berg, IT Manager, Waterman Onions. "Om ons merk te beschermen, de veiligheid van de consument te garanderen en een nog hogere klanttevredenheid te bereiken, hadden we inzicht nodig in alle uien en in de hele supply chain."

Het bedrijf implementeerde een op maat gemaakt magazijn-beheersysteem (Warehouse Management System, WMS) voor opslag en verwerking, maar een WMS is slechts zo goed als de data die het bevat. Waterman Onions had een aanvullende etiketterings- en scanoplossing nodig voor de 11.000 kratten en kooien die gebruikt worden voor het transport en de verwerking van uien in de fabriek. Zebra partner Actemium raadde Zebra’s robuuste mobiele computers op het Android™ platform aan, samen met barcodescanners, tablets, industriële labelprinters en een oplossing voor het beheer van mobiele apparaten die geschikt zijn voor een stoffige omgeving, regelmatig schokken, vallen en langdurig gebruik.

"We hebben onze langetermijnstrategie voor mobiele apparaten gebouwd rondom Android, en het magazijnteam is erg blij met hun nieuwe apparaten: ze vertellen me dat ze intuïtief, robuust en betrouwbaar zijn," zegt Van den Berg. "De scanner kan vage, bekraste of beschadigde barcodes lezen en dankzij het grotere bereik besparen chauffeurs waardevolle seconden bij het scannen van barcodes rechtstreeks vanuit hun cabine. De printer is robuust en de afdrukkwaliteit zorgt ervoor dat de traceerlabels duidelijk zijn en op de kratten blijven zitten."

Heftruckcabines zijn elk uitgerust met een docking station waarin een Zebra DS3608-ER ultra-robuuste barcodescanner en XSlate L10-tablet zijn geplaatst, zodat chauffeurs barcodes kunnen scannen, zelfs als deze van slechte kwaliteit zijn, vanaf meer dan 20 meter afstand. Het grotere bereik van de scanners maakt gebruik direct vanaf de vorkheftruck mogelijk, en de gemonteerde tablet betekent dat chauffeurs bestellingen kunnen bekijken en beheren vanuit hun cabinestoelen. Een MC3300 robuuste mobiele Android-computer wordt gebruikt voor voorraadcontroles, terwijl een ZT411 industriële printer, geïnstalleerd bij het inbound dock, barcode-etiketten aanmaakt, die bijdragen aan een nauwkeurige zichtbaarheid tijdens de verschillende fasen van de verwerking.

Een dienstenpakket biedt ondersteuning voor de geplande levenscyclus van het apparaat, inclusief het Zebra Mobility DNA™ pakket van software, hulpmiddelen en apps om Zebra’s mobiele apparaten in te zetten, te beveiligen en te optimaliseren. Bovendien levert LifeGuard™ voor Android security-updates, terwijl Zebra OneCare Essential™ Support en Service zorgt voor vervanging van apparaten op de volgende dag.

"Voorlopers in warehousing zoals Waterman Onions geven zichzelf een concurrentievoordeel met technologische oplossingen voor het digitaliseren en beheren van complexiteit op schaal, waarvan hun frontliniewerkers en klanten profiteren," zegt Daniel Dombach, Director EMEA Industry Solutions, Zebra Technologies. "Vaak zie ik magazijnbeheerders uit verschillende sectoren hun uitdagingen aangaan met de juiste partners om hun digitale automatiseringstraject te ondersteunen." 

Waterman Onions heeft plannen voor andere onderdelen van haar werkzaamheden om volledige proceszichtbaarheid te bereiken. Nu de nieuwe oplossing enorme hoeveelheden data verzamelt, zal het bedrijf samenwerken met Actemium om kunstmatige intelligentie te gebruiken ter ondersteuning van voortdurende operationele verbeteringen.

Casper Zweers, Regional Director Benelux bij Zebra Technologies: “Wij zijn erg trots dat we een Nederlandse voorloper zoals Waterman Onions BV kunnen helpen met de digitalisatie van de tracking en tracing van hun producten en het efficiënt beheren van het logistieke proces en real-time overzicht van de voortgang van elke bestelling. Met behulp van Zebra's enterprise-grade mobiele apparaten zijn magazijnmedewerkers van Waterman Onions in staat om zelfs in de meest uitdagende omstandigheden te kunnen werken op een veilige manier. Nu wordt de proceszichtbaarheid, veiligheid en kwaliteit van ruim 11.000 kratten uien gegarandeerd en wordt kostbare tijd van medewerkers bespaart. Het is daarnaast mooi om te zien dat Waterman Onions, samen met onze partner Actemium, ook naar de toekomst kijkt en al een volgende stap in hun digitalisatietransformatie op het oog heeft met machine learning en artificial intelligence."

Voor meer informatie:
Casper Zweers
Zebra Technologies  
casper.zweers@zebra.com 

Waterman Onions
Hannie Schaftweg 12
8304 AR Emmeloord
+31 (0)527 617 496
info@waterman-onions.nl     
www.waterman-onions.nl     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.