Inrichting perceel heeft maar beperkte invloed op valse meeldauw

In het onderzoek naar weerbare planten telen met een weerbaar teeltsysteem is onder andere gekeken naar de invloed van stroken- en blokkenteelt op valse meeldauw. Dit heeft een paar interessante gezichtspunten opgeleverd. Zo lijkt de eerste aantasting door valse meeldauw waarschijnlijk niet te worden bepaald door de inrichting van het perceel maar door de klimatologische omstandigheden, zoals bijvoorbeeld het effect van buurgewassen op de bladnatperiode van de uien.

De snelheid van de valse meeldauw epidemie wordt mogelijk deels wel beïnvloedt door de perceelinrichting; op brede stroken sneller dan op smalle stroken. Onderzoeker Bert Evenhuis: "Zoals we er nu tegenaan kijken zijn het vooral de lokale omstandigheden die bepalend zijn voor het optreden van valse meeldauw, meer in ieder geval dan het telen in stroken of blokken."

Bron: www.uireka.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.