Eerste gesloten recyclingoplossing voor big bags

Verpakkingsfabrikant en -distributeur LC Packaging en kunststofrecycler Healix hebben een hoogwaardige closed-loop recyclingoplossing voor FIBC's (big bags) ontwikkeld. Een primeur in de branche. De gesloten kringloop omvat de inzameling van gebruikte big bags op de locaties van klanten van LC Packaging, die worden verwerkt in de ultramoderne recyclingfabriek van Healix in Maastricht om hoogwaardig gerecycled polypropyleen (rPP) te creëren. De rPP wordt gebruikt bij de productie van nieuwe big bags met 30% rPP in de productiefaciliteit Dutch-Bangla Pack Ltd van LC Packaging. 

Een circulaire toekomst creëren
Deze nieuwe closed-loop oplossing is het resultaat van anderhalf jaar testen en voortdurende ontwikkeling. Na investeringen van zowel LC Packaging als Healix, verschillende testrondes en de ontwikkeling van een geschikte recyclingfaciliteit, werd het perfecte verpakkingsontwerp en de recyclinginfrastructuur gecreëerd om de kringloop te sluiten.

"Bij Healix zijn we ervan overtuigd dat we het ‘plastic probleem’ dat onze prachtige planeet vernietigt alleen kunnen oplossen door samen te werken met marktleiders wereldwijd", zegt Marcel Alberts, oprichter van Healix. "Het moet een gezamenlijke inspanning zijn en met de inzet van LC Packaging kunnen we de volgende stap zetten in het doorbreken van de plasticgolf, door een circulaire toekomst te creëren voor plasticvezelafval. Onze gemeenschappelijke ambities zijn groot, het materiaal heeft grote waarde en met deze closed-loop oplossing neemt de waarde ervan nog toe."

"Dit is een grote stap voorwaarts in het duurzaam inzetten van hoogwaardige transportverpakkingen", laat Marcel Schouten, directeur FIBC bij LC Packaging, weten. "Bij LC Packaging hebben we onszelf een ambitieus doel gesteld om tegen 2030 de helft van onze verpakkingen met gerecycleerde materialen te voorzien. Met Healix als partner denken we dat we goed op weg zijn om deze ambitie waar te maken. We staan nog maar aan het begin, maar zien een mooie toekomst voor ons. We hebben onlangs onze LC Carbon Footprint Calculator geïntroduceerd waarmee we de CO2-voetafdruk van de FIBC van een klant heel precies kunnen berekenen. Het toont ook de besparingen die mogelijk zijn bij het gebruik van gerecyclede materialen of bij het overschakelen op hergebruik. Hoe mooi is het niet dat we nu ook een gesloten kringloop kunnen aanbieden?" 

Primeur
De gesloten kringloop oplossing voor big bags is een primeur in de branche die binnenkort een Designed for Recycling (Dfr) standaard zal uitbrengen. De standaard is samen ontworpen door leden van EFIBCA en Eurojute, de FIBC-industrieverenigingen in Europa, geleid door LC Packaging. De DfR-standaard is ontworpen om op grotere schaal een gesloten kringloop recycling in de FIBC-industrie mogelijk te maken door de recyclebaarheid van big bags te verbeteren, zodat ze kunnen worden gerecycled tot nieuwe flexibele verpakkingen. Marcel Schouten: "Hoe meer big bags ‘Designed for Recycling’ worden gekocht, hoe meer er mee kunnen in de gesloten kringloop. Hiervoor hebben we de hulp nodig van alle FIBC-gebruikers. Laten we onze krachten bundelen voor een betere wereld voor de toekomstige generaties!" 

Plastics Recycling Show Europe 2023
Op 10 en 11 mei 2023 zal Healix aanwezig zijn op de Plastics Recycling Show Europe (PRSE) 2023. LC Packaging zal zich bij Healix voegen op hun stand A53, waar ook de closed-loop FIB-oplossing zal worden voorgesteld. 

Voor meer informatie:
Manon Rood
LC Packaging International
Mob: +31 (0)6 15 57 65 11
mrood@lcpackaging.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.