Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Markt vraagt om specialistische kennis"

ACB Group lanceert nieuwe onderneming: ARCO


Weeglijn voor b.v. champignons waarbij 10 bakjes tegelijk worden gewogen en er handmatig product bij- of afgehaald kan worden.

Op 19 mei lanceerde de ACB Group uit Horst haar nieuwe onderneming ARCO. Om de verschillende markten nog beter te bedienen is het voormalige bedrijf ACB Solutions opgesplitst in twee ondernemingen: ARCO en ACB Transportbanden & Onderdelen.


Sander Harleman van ACB transportbanden en onderdelen en Roy Drissen van ARCO

De nieuwe naam werd onthuld door wethouder Bob Vostermans en de directeuren Albert Vermeulen en Ralph Wijnands. Zij deden dit door een kleed van een naambord te trekken waarna het logo zichtbaar werd. In zijn toespraak memoreerde Albert Vermeulen aan de snelle groei van het bedrijf en de uitbreiding van de toepassingen sinds de oprichting. Door het loskoppelen van de verschillende bedrijfsonderdelen zijn beide bedrijven, ACB Transportbanden & Onderdelen en ARCO, in staat om sneller te groeien in ieders specifieke deskundigheid. Een extra dankwoord voor het personeel was op zijn plaats want zonder hen zou het bedrijf niet zijn wat het nu is.


Paul Albers van ARCO, Eric Houben van Walkro Champignoncompost, Robert Lamers en Hans van Huisseling van CNC champignoncompost.


Marco Slaats van de Rabobank, Piet en Leny Coppus, Truus Wijnands, Lenny Wijnands-Coppus, Jeroen Schobbers en Eric van Kempen van Kempencommunicatie.

Wethouder Bob Vostermans is er trots op dat zulke innoverende bedrijven als ARCO in de gemeente Horst gevestigd zijn. Hij prees vooral de regionale samenwerking en het elkaar versterkende karakter tussen de bedrijven. Na de toespraken werd een rondleiding aangeboden. Diverse in aanbouw zijnde machines en transportbanden zullen binnenkort weer in de productielijnen van AGF bedrijven bijdragen aan een productievere en efficiƫntere bedrijfsvoering.


Jordy van der Sterre heet iedereen welkom.


Wethouder Bob Vostermans, Albert Vermeulen en Ralph Wijnands voor de onthulde bedrijfsnaam.

Onder de naam ACB Transportbanden & Onderdelen continueert ACB Group de ontwikkeling en realisatie van transportbanden, waarbij klanten voor onderdelen terecht kunnen bij de technische groothandel in Horst aan de Maas. ARCO gaat zich volledig concentreren op het turn-key inrichten van productie- en logistieke processen in bedrijven. De toepassingen van ARCO zijn breed inzetbaar in zowel de food- als non-food sector. De toepassingen (interne transportsystemen)van ARCO worden in de agrarische sector reeds veelvuldig toegepast. Te denken valt aan de tuinbouw, AGF verwerkende industrie en overal waar intern een product van A naar B verplaatst moet worden zoals ompak- en verpakkingsbedrijven van AGF.


Albert Vermeulen spreekt aanwezigen toe.


Wethouder Bob Vostermans is er trots op dat zulke innoverende bedrijven als ARCO in de gemeente Horst gevestigd zijn.

Het bedrijf maakte de afgelopen 20 jaar een stormachtige groei door. Gestart in 1994 heeft het bedrijf de afgelopen 20 jaar bij veel bedrijven de productie en logistieke processen efficiƫnter en effectiever gemaakt. Het uitgangspunt van ARCO is dat in het proces van verpakking, inpakken, afwegen, tellen en transport er met hun systemen winst behaald kan worden in tijd, mankracht en geld. De uitdaging is om de terugverdientijd van de investering te stellen op een jaar. Bij ieder ontwerp dient dus rekening te worden gehouden met de kosten per krat, bakje of andere verpakking. Kennis van de kostprijs per product is dus een belangrijk gegeven. Deze kennis is door de jarenlange ervaring volop aanwezig binnen de ACB Group.


Mari van Gool van Scherpenhuizen Packaging en Albert Vermeulen van ACB Group.


Samenwerken tijdens de onthulling van de nieuwe bedrijfsnaam.

Auteur: Andries Gunter
Website: www.agf.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven