Rolf Vrolijk, Total Produce BV:

"Uitzonderlijk knoflookseizoen"

Tholen - Denk je aan knoflook, dan denk je meteen aan China. Niet vreemd, want het land is wereldwijd de grootste leverancier en domineert al jaren de prijzen. Enkele landen zoals Spanje, Hongarije, Slowakije profiteren weliswaar in een schaarse markt met lokale productie maar lopen grote risico's in een verzadigde markt. De kwaliteit van China is erg hoog en in het bijzonder geroemd om de witte kleurstelling.

Rolf Vrolijk, binnen Total Produce BV verantwoordelijk voor de knoflookimport, geeft zijn blik op de marktsituatie. "In mei werd in China de eerste knoflook geoogst in de Henan provincie in het noorden van China. Deze vroege variëteit is qua maatstelling altijd wat kleiner dan de late variëteit die in de provincie Shandong wordt geoogst. Deze laatste provincie is wat betreft de productie van knoflook erg geliefd", vertelt Rolf.


Verpakkingscentrale Goodfarmer

Verschuiving in maatstelling
"Dit jaar zien we echter een behoorlijke verschuiving in de maatstelling vanuit Shandong. Dit alles heeft te maken met de extreme kou in de maand november, waarbij 15-17 graden Celsius onder nul werd gemeten, waar het normaal gesproken maximaal -10 graden is. Dit heeft vervolgens schade aan de knoflook wortels veroorzaakt, waardoor de knoflook bollen niet groot konden worden of zelfs afstierven", vervolgt Rolf. "In 2015 is naar schatting 10% extra knoflook aangepoot, echter naar schatting is de totale output maar liefst 20% lager. Je kunt je voorstellen dat dit een behoorlijke druk op de prijzen zal geven in de wereld en dat is nu al merkbaar aan de telers, die niet te snel hun knoflook willen verkopen."


Betty ZhaoHui (Goodfarmer) en Rolf Vrolijk (Total Produce B.V.)

Lange relatie met Chinese partner
Total Produce B.V. importeert al meer dan een decennia knoflook en werkt daarbij nauw samen met hun partner Goodfarmer in China. Het bedrijf is de grootse exporteur van knoflook in de wereld en heeft een dé expertise om dit product naar de wens van hun klanten te exporteren.

Voor meer informatie:
Rolf Vrolijk
Total Produce
Tel: 010-2448424
sales@totalproduce.nl
www.totalproduce.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven