Mogelijk einde aan Chinees knoflookoverschot in 2019

Knoflook is een van de belangrijkste landbouwproducten van China. Het land is goed voor 70% tot 80% van de wereldwijde knoflookexport. Chinees knoflook is zowel qua volume superieur. 


Chinees knoflook


Knoflookplantage

De export van Chinees knoflook had in 2016 te lijden van hoge knoflookprijzen in het binnenland. Hierdoor daalden zowel het volume als de waarde van de export. De exportmarkt herstelde zich geleidelijk aan in 2017, waarna de export in rap tempo weer toenam.


De oogst nam dit jaar enorm af in verband met plantenziektes en ongedierte. Dit is echter een fenomeen dat elk jaar weer terugkomt. De invloed van plantenziektes en ongedierte is dit jaar relatief klein. De export heeft echter wel nog steeds te maken met een overschot. De oorzaak van dit overschot is het feit dat het areaal voor de knoflookteelt voortdurend toeneemt. Wegens de hoge knoflookprijzen van voorgaande jaren besloten veel Chinese telers om hun knoflookplantages uit te breiden. Als gevolg hiervan nam het aanbod toe. Er zijn echter prognoses gesteld die ervan uitgaan dat deze situatie van meer aanbod dan vraag in 2019 zal veranderen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven