Optimisme en pessimisme over Chinese knoflooksector

Het deel van het Chinese knoflookoogst waarin knoflook in bewaring wordt geplaatst is bijna afgerond. Hoewel er nog geen officiële statistieken bekend zijn, is nu al duidelijk dat de hoeveelheid bewaarknoflook in Jinxiang meer gaat zijn dan 2 miljoen ton. In vergelijking met vorig jaar is dat een lichte toename. Omdat handelaren in 2018 zich niet hebben laten tegenhouden door de prijsafname voor bewaarknoflook in het voorgaande jaar, wordt verwacht dat de knoflookmarkt dit jaar wederom gepolariseerd gaat zijn.

Optimisme en pessimisme
Er zijn binnen de Chinese knoflooksector grofweg twee groepen te onderscheiden. De ene groep is pessimistisch. Deze handelaren en telers denken dat de omstandigheden voor bewaarknoflook nog erger gaan zijn dan die van vorig jaar. De andere groep bestaat uit optimisten. Deze groep denkt dat hoewel er inderdaad sprake is van een groot volume aan knoflook in opslag, de omstandigheden op de markt alsnog goed gaan zijn. 

De pessimisten baseren hun prognoses voornamelijk op het kleine verschil in volume aan bewaarknoflook van dit jaar in vergelijking met vorig jaar. Sommigen van hen denken zelfs dat het volume nog verder toe gaat nemen. Omdat de omstandigheden op de markt vorig jaar niet geweldig waren, verwachten ze niet dat deze omstandigheden dit jaar zullen verbeteren.

De optimisten verdenken de pessimisten ervan dat ze aan het speculeren zijn. Door de negatieve houding jagen ze de concurrentie weg en kunnen ze hun eigen winst vergroten. De optimisten denken juist dat de bewaarknoflook tegen een goede prijs kan worden afgezet. 

Bron: San Nong

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019