"Danny Deen: "Nu al tekenen aanzienlijke prijsverhogingen"

Chinese gemberoogst zwaar beschadigd na overstromingen

Tholen - Afgelopen weekend zijn er stormen en overstromingen geweest in de provincie Shandong in China, voornamelijk in de gembergebieden zoals Weifang en Anqiu. Hierdoor zijn de voorraden gember zwaar beschadigd geraakt.


"Gember wordt traditioneel onder de grond opgeslagen, maar door de overstromingen zijn de opslagkelders volgelopen en is de gember die hierin opgeslagen lag kapot gegaan. Het is een groot probleem voor de opslaghouders en de exporteurs. Niet alleen de opslagplaatsen, maar ook verschillende pakstations hebben schade opgelopen en zijn momenteel niet in de mogelijkheid om gember te wassen, sorteren en exporteren", vertelt importeur Danny Deen van Denimpex.

"China had een grote oogst met gember en het was er niet zeker van of ze alles wel konden verkopen, maar door deze natuurramp zijn de voorraden ontzettend geslonken. Het is nu nog onduidelijk over wat voor percentages van schade we praten maar er worden al percentages van 30-40% schade gemeld", vertelt Danny. "De export van gember is de laatste twee maanden door de weersomstandigheden in Europa achtergebleven, daar traditioneel de gemberconsumptie in de zomermaanden lager is.""Wij zien nu al tekenen van aanzienlijke prijsverhogingen in Europa en tevens van de verpakkers en exporteurs in China. De niet of minder getroffen verpakkers en exporteurs hebben de prijzen aanzienlijk verhoogd ten opzichte van de vorige weken. Dit hebben we ook drie jaar geleden al eens meegemaakt toen er groot tekort ontstond door weersomstandigheden", besluit de importeur.


Voor meer informatie:
Danny Deen
Denimpex
Sint Antoniesbreestraat 10
1011 HB Amsterdam – Holland
Phone: 0031(0)206246390
Danny@denimpex.nl
www.denimpex.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.