Ventri Techniek biedt een totaaloplossing voor bewaring

Op het industrieterrein van Dronten is sinds vorig jaar een nieuwe onderneming gevestigd. Een jonge onderneming met bekende gezichten voor bedrijven die gebruik maken van ventilatietechniek voor hun bewaring. In april 2016 zag Ventri Techniek het levenslicht. Het bedrijf wordt geleid door Peter Maljaars, Arie van Dijk en Jeroen van Kats. Alle drie hebben al bijna 25 jaar ervaring in bewaartechniek.

"We hadden het gevoel dat er wel plaats was voor een kleine onderneming naast de grote gesettelde bedrijven. We zijn fris van geest en interessant qua prijsstelling. We hebben ieder onze specialiteit van verkoop, planning en uitvoering tot service en onderhoud. Naast de ervaring in de ventilatietechniek, hebben we alle drie onze roots in de agrarische sector. We weten dus wat een ui of een aardappel is en hoe die gedroogd en bewaard moet worden."Ventri Techniek is dealer van de ACT, een beproefd systeem dat zich sinds de oorsprong begin jaren 90 ontwikkeld heeft tot een betrouwbare procescomputer met diverse klimaatprogramma's. "Er is het afgelopen jaar hard gewerkt om het bedieningsscherm (touch screen) te voorzien van nieuwe mogelijkheden en functies. Verfrissend en vernieuwend en daar zijn we trots op", aldus de heren.

"We werken door heel Nederland en doordat we een klein team zijn, staan we dicht bij onze relaties. We gaan graag met een klant om de tafel. Als hij aangeeft wat hij wil, dan bedenken wij daar met elkaar een passende oplossing voor. Indien koeltechniek nodig is, betrekken we onze partner Engie erbij. Het voordeel van de samenwerking met Engie is dat onze procesautomatisering voor de ventilatie en hun koeling perfect op elkaar zijn afgestemd. Met onze automatisering kunnen we de ventilatie en de koeling op afstand bedienen, via de pc of een app op de telefoon."

Bij oplevering van een bewaring dan krijgt de klant begeleiding om deze optimaal te kunnen benutten. "Er kunnen afspraken gemaakt worden dat we de klant blijven ondersteunen bij het bewaarproces. Dat kan uiteraard per telefoon, maar we kunnen ook fysiek aanwezig zijn om samen met de klant het product te controleren. Een aardappel, ui of ander gewas heeft twee belangrijke fases: de teelt en de bewaring. De meeste gewassen worden langer bewaard dan dat ze in de grond zitten. Optimale bewaring is van essentieel belang. Is er in het groeiseizoen een stressmoment, dan is de kans groot dat er in de bewaring problemen ontstaan. De kunst is om daar goed op in te spelen. Het doel van de agrariƫr en Ventri Techniek is om het maximale uit een product te halen. Dan gaat het de klant en Ventri Techniek ook goed.

Gezien de reacties en aanvragen zien Peter Maljaars, Arie van Dijk en Jeroen van Kats de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Voor meer informatie:
Ventri Techniek
T 0321 700 225
E info@ventritechniek.nl
www.ventritechniek.nl

Foto: Rijk van Vulpen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven