Mechanisch koelen voorkomt uitdroging bij uien, aardappelen en peen

Mechanisch koelen draagt bij aan het langer en beter bewaren van uien, aardappelen en peen. De bewaaromstandigheden zijn met mechanisch koelen altijd optimaal voor uw product omdat u niet meer afhankelijk bent van de weersomstandigheden. De kwaliteit blijft behouden en door de langere bewaartijd kunt u beter inspelen op de prijsontwikkelingen in de markt.Stabiele condities door mechanisch koelen
Bij de traditionele ventilatietechniek is effectieve koeling niet altijd mogelijk, omdat men afhankelijk is van de buitenluchtcondities. Vaak is het buiten te warm of te vochtig voor goede koeling van het product. Ook te droge lucht heeft nadelen, want die veroorzaakt teveel uitdroging van uw product. Deze afhankelijkheid van de weergoden kan funest zijn voor de bedrijfsvoering. Door deze onzekerheid en schommeling in bewaaromstandigheden, moeten producten soms vroegtijdig op de markt moet brengen. Ook als de prijs niet optimaal is.

Door te kiezen voor een geïntegreerd systeem met geconditioneerde lucht van de bewaarplaats - met andere woorden: mechanisch koelen - is men bij het opslaan van uw producten niet meer afhankelijk van de weersomstandigheden. Bijkomend voordeel is dat de productkwaliteit beter en langer behouden blijft.

Mechanisch koelen is langer bewaren
Mechanisch koelen maakt het proces van drogen, koelen en bewaren efficiënter en vermindert de indroging van het product. Specialisten stemmen de techniek achter mechanisch koelen af op het desbetreffende product. Het systeem stuurt bij als condities, zoals temperatuur en luchtvochtigheid, veranderen. Men is bij productbewaring niet meer afhankelijk van de buitentemperatuur. De mechanische koeling zorgt continu voor de juiste omstandigheden die de hoogwaardige kwaliteit van uw product behouden. Niet alleen voor aardappelen en uien, maar ook voor peen, kool, witlof, appels en peren, bouwen wij op maat gemaakt mechanische koelconcepten waarmee u uw producten langer kunt opslaan zonder kwaliteitsverlies.

Besparing op energiekosten
Door onder andere het gebruik van natuurlijke koudemiddelen, zoals ammoniak, CO2 en propaan is met mechanisch koelen een aanzienlijke besparing op de energiekosten mogelijk. Veel agrarische bedrijven hebben reeds hun energieverbruik zien dalen door het gebruik van natuurlijke koudemiddelen. Deze koudemiddelen zijn milieubesparend, waardoor men eveneens bijdraagt aan duurzame productie in de agrarische keten. En dat wordt steeds belangrijker voor afnemers.

Fiscale voordelen
Vanaf 2022 mogen er geen nieuwe koelinstallaties gebouwd worden met synthetische koudemiddelen. Onze onderzoeksafdeling doet continu intensief onderzoek naar geschikte en veilige toepassingen van natuurlijke koudemiddelen in zowel kleine als grote installaties. Het veilig toepassen van natuurlijke koudemiddelen vereist veel technische kennis en ervaring. Door te investeren in een bewaarkoeling met natuurlijke koudemiddelen komen bedrijven in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (EIA). Agrarische ondernemer kunnen hier veel voordeel mee behalen.

Voor meer informatie:
Engie
Grote Voort 291
8041 BL Zwolle
mail-refrigeration.nl@engie.com
www.engie.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.