Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FORMIT en EKKO komen met nieuwe generatie schilmachines

FORMIT is actief in de ontwikkeling, productie en marketing van schilmachines sinds 1980 en hebben met de jaren een internationaal klantenbestand opgebouwd. EKKO werd opgericht in 1979 en is sindsdien een van de toonaangevende bedrijven in Europa voor het ontwerp en de ontwikkeling van complete productie-installaties voor wortelen en aardappelen. EKKO is algemeen bekend met hun capaciteit van 30.000 Kg knolgewassen polijsten per uur.

Nu werken de twee bedrijven samen om een nieuwe generatie combi- en messenschillers voor de groeiende sector versproducten en voedselverwerkende industrie te ontwikkelen.

 

Veranderingen in de markt en de toegenomen eisen hebben geleid tot een samenwerking tussen de twee bedrijven. Uitgebreid onderzoek en ontwikkeling, ondersteund door de ruime ervaring van beide bedrijven, hebben geleid tot de totstandkoming van de Combi-3000.

De belangrijkste kenmerken zijn de capaciteit en de service-interval periode. Nog niet eerder is er een schilmachine op de markt gebracht, die meer dan 9000 kg aardappels per uur kan schillen. De duurzaamheid van de FORMIT messenrollers en de EKKO polijstmachines geven de gebruiker garantie op lange onderhoudsintervallen en lage onderhoudskosten.

De Combi-3000 is een roterende dunschilmachine / revolver schiller. 20 schraprollers vormen een diepe trommel. Een vijzel over de gehele lengte regelt de retentietijd van de producten in de schiller. Omdat de rollen, de trommel en de boor alle apart roteren en hun draaisnelheid afzonderlijk moet worden aangepast, wordt gebruikt gemaakt van frequentieomvormers. De rollen en de trommel worden aangedreven door platte riemen, die verzekeren van een laag geluidsniveau.




De Combi 3000 is beschikbaar met diverse rollercombinaties, afhankelijk van de gewenste toepassing. De meest voorkomende uitvoering zal naar schatting de CK zijn (Carborundrum met schraprollers) en de KK (volledige schraprol uitvoering).

Elke roller is dubbel gelagerd en kan eenvoudig worden gedemonteerd met behulp van voor de hand liggend gereedschap.

De Combi-3000 is uitgerust met een reinigingssysteem, wat zorg draagt voor eenvoudige reiniging van de trommel.

De combinatie van een schuurelement en een messchiller zorgt dat de machine resultaten behaalt, die nog niet eerder door andere schilmachines behaald zijn. Het schuurelement verwijdert / opent de buitenste schil van het product, waardoor de messen een langere levensduur behalen. Aangezien de harde huid van het product als eerste wordt verwijderd, gaat het dunschillen gemakkelijker.
De Combi-3000 maakt het mogelijk om een breed scala aan producten te schillen in dezelfde machine.

De combinatie van een schuurmiddel peeling element en een mes peeling element op een rol haalt voordelen, die niet kunnen worden gevonden in een ander type peeling machine. Het schurende deel van het element verwijdert / opent de buitenste schil van de grondstof. Dit deel van het proces verleent de meselementen een lange levensduur. Aangezien de harde huid van de grondstof gedeeltelijk wordt verwijderd, is het mes peeling gemakkelijker.

Het Combi-3000 ontwerp maakt het pellen van een breed scala van producten in dezelfde schiller mogelijk. Het unieke ontwerp met schurende elementen in combinatie met mes element en regelbare snelheid op de rollen, maakt het mogelijk kleine aardappelen en knolselderij te schillen met dezelfde machine. Ook kunnen harde producten zoals koolraap of lange producten zoals wortelen geschild worden.

EKKO is aanwezig op Fruit Logistica Hal 3.1 C12
Formit zal staan in Hal 6.1 C15

Voor meer informatie:
Rune Sars
OY FORMIT foodprocessing
Tel: +358 50 44 40 522
www.foodprocessing.fi
Publicatiedatum: