Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vijf adviesbureaus in de race

Indiase studie naar koelopslag uien, kinnows en sinaasappelen

Fresh & Healthy Enterprises Ltd, een dochteronderneming van de Container Corporation van India heeft van het Indiase Landbouwministerie een opdracht gekregen om de korte en langetermijnopslagfaciliteiten te onderzoeken voor uien, kinnows en sinaasappelen. Inmiddels zijn vijf adviesbureaus in de race om deze opdracht voor FHEL uit te voeren, waaronder Technopak Advisors en Yes Bank. Ook PricewaterhouseCoopers en Ingersoll Rand hebben bij FHEL een voorstel ingediend. De opdracht omvat tevens een haalbaarheidsstudie voor de start van koelopslag in Jammu en Kasjmir.

Volgens de regering zou koelopslag het Indiase uienseizoen mogelijk verlengen. Momenteel is er niet of nauwelijks koelopslag beschikbaar om uien langer dan zes maanden te bewaren. De Indiase uien worden geoogst van september tot mei. FHEL bezit koelcapaciteit van 12.000 ton in het Indiase Rai, waar het appelen koopt van telers en die buiten het seizoen verkoopt onder het eigen merk 'Fresh & Healthy. Vorig jaar werden maar liefst 35.000 ton appelen verwerkt. Verder verhuurt FHEL haar koelopslag aan derden voor de opslag van rijst, wortelen, knoflook, bloembollen etc.

Source: www.thehindubusinessline.com
Publicatiedatum: