Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Field Fresh Tasmania bespaart op arbeidskosten met Manter-machines

Goudgele uien trillen in hoog tempo twee nieuwe Manter 10000 XL-weegmachines in. Ze vormen het hart van de moderne huisvesting in het bedrijf Field Fresh Tasmania uit het Tasmaanse Forth. Na de nauwkeurige weging volgt het verpakken van de uien door de twee Manter MBP’s en SAB’s. Keurig inpakken is heel belangrijk, omdat het bedrijf de uien naar diverse landen in Europa, Azië en Japan exporteert. De nieuwe Manter-machines zorgen ervoor dat ze nu 10 procent op arbeid besparen. Dat is een belangrijke kostenpost in een markt waar iedere cent telt.


Jaarlijks verpakt Field Fresh Tasmania 50.000 ton uien in een scala aan verpakkingen.

In de gehele bedrijfsvoering van Field Fresh Tasmania staat de klant voorop. Het is voor hen zeer belangrijk dat de klant nette zakken op een strak gestapelde pallet krijgt geleverd. Het product moet immers de halve wereld rondreizen voor het op de plaats van bestemming is. Het bedrijf, dat de grootste uienexporteur van Tasmanië is, verpakt jaarlijks 50.000 ton uien in een scala aan verpakkingen. Hiervan gaat 90 procent voor export weg. Het bedrijf zet de uien voornamelijk af in netzakken. De inhoud hiervan loopt uiteen van 5 tot maximaal 25 kilogram per netzak. Om het afleveren logistiek goed rond te zetten, heeft Field Fresh Tasmania naast de Manter-wegers ook de Manter SAB en MBP inpakmachines aangeschaft. Hierdoor kan het bedrijf voldoen aan de vraag van klanten, die snel willen wisselen tussen de diverse verpakkingen. Dat is bovendien nodig, omdat er elke shift van acht werkuren zo’n 180 ton uien in de zak moeten. De Manter MBP is een zeer geschikte machine voor het geheel automatisch vullen van netzakken van 5 tot 25 kilogram. Met een capaciteit van twaalf zakken van 25 kilogram zakken per minuut kan Field Fresh Tasmania het gehele productassortiment snel en vakkundig verpakken.


De nieuwe Manter-machines zorgen ervoor dat we Field Fresh 10 procent op arbeid besparen

Export Award

Kijkend naar de toekomst is de filosofie van het bedrijf altijd te zoeken naar nieuwe
kansen in de markt. Met hun mooi verpakte productkwaliteit kunnen ze zich met iedere uienleverancier meten. Deze proactieve marktbenadering en investering in kwaliteit en logistiek hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf dit jaar de Export Award van de Monach universiteit uit Gippsland heeft gewonnen.

Manter denkt mee

Het eiland Tasmanië, waar de onderneming is gevestigd, ligt zo’n 240 kilometer onder Australië. Het eiland kenmerkt zich door een indrukwekkende natuur. Ruim 43 procent is aangewezen als nationaal park en werelderfgoed. Door het zachte klimaat, de bijzonder schone lucht en voldoende neerslag, is Tasmanië bijzonder geschikt voor de uienteelt. In combinatie met de ruim beschikbare donkerrode vulkanische bodem kan het bedrijf in een ruime vruchtwisseling prachtige uien telen die ook nog eens lang bewaarbaar zijn. Deze blijven lang hard en sappig. Dat is ook de reden dat afnemers hiervan uit diverse plaatsen in de wereld komen.

Vooral de maanden juni, juli en augustus is de vraag groot, omdat er in landen op het noordelijk halfrond dan geen verse uien beschikbaar zijn. In deze tijd van het jaar kan Field Fresh Tasmania uien van goede kwaliteit leveren. Wyma Engineering, de agent van Manter in Australië en Nieuw Zeeland, heeft de moderne lijn verkocht en geïnstalleerd. John Roest, sales manager van Wyma in Australië: “Wij hebben al een jarenlange relatie met Manter en hebben al diverse projecten in dit deel van de wereld opgeleverd. In de samenwerking met Manter valt het me op dat het bedrijf echt luistert naar ons als agent en naar de klantenwensen en vervolgens reageert Manter proactief op onze vragen. Het project bij Field Fresh was zeer de moeite waard om op te leveren en toe te voegen aan onze groeiende lijst van Manter klanten."

Bron: Nieuwsbrief Manter
Publicatiedatum: