Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vier nieuwe strategische centra voor vollegrondsgroenten

Vollegrondsgroententelers zullen profiteren van vier nieuwe centra die het nieuwste tuinbouwonderzoek in de praktijk zullen demonstreren.

In de dit jaar geopend Strategic Centers for Field Vegetables van AHDB Horticulture zullen de nieuwste ideeën, wetenschap en technologie om de geïntegreerde strategieën voor ongediertebestrijding (IPM) te verbeteren worden gepresenteerd.

Uienrassen op de open dag van het Strategic Center for Field Vegetable, Thetford (Norfolk), 20 augustus 2019

De demonstratievelden liggen verspreid over het Verenigd Koninkrijk en zijn specifiek gericht op wortelen, erwten, uien en brassica's. Ze zullen het rassenproefprogramma van AHDB, dat al meer dan 20 jaar loopt, uitbreiden met door telers geleide proeven.

Dr. Dawn Teverson, Knowledge Exchange Manager bij AHDB: “Dit is een kans voor ons om onderzoek in de praktijk te demonstreren om de sector aan te moedigen om nieuwe ideeën te omarmen. En het is ook een belangrijke manier voor ons om samen te werken met telers om demonstratieproeven uit te voeren met oplossingen voor de problemen en uitdagingen die voor hen het meest nijpend zijn."

Proeven in de vier centra zullen een reeks onderwerpen bestrijken ter ondersteuning van IPM-programma's, waaronder: timing van de toepassing van fungicide op basis van ziektemonitoring en forecasting, het testen van nieuwe gewasbeschermingsmiddelen en het ontwikkelen van een app om de Britse plaagverspreiding in kaart te brengen.

Naast de gevestigde evaluatieproeven die door de sector worden gewaardeerd en vertrouwd, omvatten verdere proeven voor 2019 boordieptes en beginontwikkeling voor wortelen en plantafstand om ervoor te zorgen dat uien de vereiste omvang bereiken.

Martin Evans, Managing Director bij Freshgro en voorzitter van AHDB's Field Vegetable Panel: "Deze centra bieden mogelijkheden voor telers om van elkaar te leren door ons in staat te stellen onze ervaringen van het huidige seizoen op informele wijze met elkaar te delen en te bespreken. De demonstratieproeven en evenementen zullen het hele gewasmanagement behandelen - van voedingsstoffen en watergebruik tot ongediertebestrijding - en zullen de sector helpen de productiviteit te verbeteren.”

Telers bekijken wortelrassen op de open dag in Yorkshire in augustus 2019

De rassenproeven, die worden gefinancierd door AHDB, bieden onafhankelijke prestatie-evaluatie van opbrengst, kwaliteit, houdbaarheid en opslagpotentieel. Nieuwe variëteiten helpen om de continuïteit van de levering aan supermarkten te verbeteren, zodat consumenten langer over kwaliteitsproducten kunnen beschikken. Inzicht in hoe lang variëteiten goed blijven in opslag helpt ook om verspilling in de toeleveringsketen te verminderen. In eerdere rassenproeven was er een verschil van 70% tussen de beste en de slechtste uienrassen op het gebied van houdbaarheid.

Dawn voegde eraan toe: “Dit is nog maar het begin, we zijn verheugd om voort te bouwen op de capaciteit van de Strategic Centers for Field Vegetables en we hopen het aantal locaties in het Verenigd Koninkrijk in de komende jaren uit te breiden. Een belangrijk element van deze centra is dat proeven worden geleid door telers. De proeven worden op aanraden van de telers gedaan."

Telers, zaadbedrijven en agronomen kunnen het hele jaar door de proeven komen bekijken op open dagen en evenementen.

Voor meer informatie: 
The Strategic Centers for Field and Vegetables
Email: dawn.teverson@ahdb.org.uk 
www.ahdb.org.uk/farm-excellence 

Publicatiedatum: