Bas van Hees, VHM; Jan Franje, Franje Onions

“We zijn Zeeland oranje aan het kleuren”

Tholen – Uiensorteer- en pakstation Franje Onions heeft recent een kistenvuller aangeschaft van machinebouwer VHM. “Met de machine hopen we in het volgende seizoen de arbeidsproductiviteit te verhogen,” aldus Jan Franje. Hij kwam uit bij VHM dankzij mond-tot-mond reclame in de uiensector. “We hoorden van de uientelers positieve verhalen over de kistenvuller van VHM en besloten dus de sprong te wagen en bestelden een kistenvuller bij het bedrijf.”

Kistenvuller van VHM bij Franje Onions

Franje is overigens niet de enige die binnenkort de kistenvuller van VHM in ontvangst gaat nemen. De machinebouwer uit Flevoland levert aan nog een aantal uiensorteerders in Zeeland nieuwe machines. “We zijn Zeeland momenteel oranje aan het kleuren,” vertelt Bas van Hees. “De kistenvuller, maar ook de kistenleger, onderscheidt zich vooral in de productvriendelijkheid waarbij vanuit de bunker gedoseerd de kisten worden gevuld, het product wordt dus niet van grote hoogte in de kist gestort maar op niveau. Daarnaast houdt de machine rekening met de bewaarbaarheid van de uien in de kist bij het vullen.”

Daarnaast speelt ook de snelheid een grote rol. “ Je kan er per uur 120 tot zelfs 140 kisten mee verwerken,” vertelt Bas. “ De snelheid is belangrijk voor sorteerders omdat ze vaak veel producten in een korte tijd te verwerken hebben. De machine kan ook het nettogewicht bijhouden en deze data doorsturen naar het computersysteem binnen het bedrijf.” 

De machines van VHM waren in eerste instantie gericht op de aardappelsector. “Met een aantal aanpassingen was de machine ook geschikt voor de verwerking van uien,” vertelt Bas. “Zo hebben we er een zaagtandband op verwerkt, is de bufferband iets verhoogd voor meer product en is de verdelingsdriehoek uit de bunker te halen om zo uien die niet gestaart zijn makkelijker te verwerken in de kist.”

“We gaan straks van 2 medewerkers naar een halve medewerker,” vertelt Jan. “Figuurlijk dan, straks kan die medewerker twee keer zoveel werk verrichten. Het voordeel van deze machines is dat het ook modulair uit te breiden is, als we tevreden zijn over de machine dan kunnen we eventueel in de toekomst uitbreiden met andere oplossingen van VHM. Eerst nog even wennen aan het gebruik van de machines.”

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions
Gawege 10
4414 NB Waarde
Tel: +31 (0)113 50 16 58
info@franjeonions.nl
www.franjeonions.nl 

Bas van Hees
VHM
Oogstveld 12
8307 DV Ens
Tel: +31 (0)527 22 50 00
info@vhm-machinery.nl 
www.vhm-machinery.nl 
 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.