Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Demotour Väderstad met 2 combinaties door Nederland en België

Begin maart zal in België gestart worden met de jaarlijkse Tempotour van Väderstad. Traditiegetrouw zullen productspecialisten van Homburg bij geïnteresseerde akkerbouwers en loonwerkers een aantal hectare inzaaien met bieten, bonen, cichorei of mais. 

Bieten, mais en cichorei
Homburg Holland werd in 2012 importeur van het Zweedse kwaliteitsmerk Väderstad dat al decennia lang als familiebedrijf zaai- en grondbewerkingsmachines produceert. Vanaf 2016 zijn ook de eerste machines uit de Tempo familie uitgeleverd in België.
Productmanager Joren Vermeiren: “In Nederland is men vanaf 2014/2015 begonnen door in het zaaiseizoen met een combinatie van tractor en planter door Nederland te reizen. Door te demonstreren kan men met eigen ogen zien hoe preciés er gezaaid wordt in een hoog tempo. Vanaf 2018 doen we dit ook al in België, waar het zaaiseizoen altijd een paar weken eerder start, met name voor bieten en cichorei. Ook de opkomst en groei van het gewas monitoren we altijd zorgvuldig. De reacties zijn vaak erg positief en dat is altijd leuk om te horen."

Meten van opkomst
Lasse Doornbos, coördinator van de demotour in Nederland; “In de afgelopen jaren hebben we meer dan 200 adressen bezocht, mede door de twee zaaicombinaties die we hebben lopen. We trekken door heel het land. Het perceel dat wij voor de mensen inzaaien moet eigenlijk naast een perceel liggen waar zij met hun eigen machine gaan inzaaien. Zo kunnen we de weken en maanden erna goed de opkomst meten en monitoren. Uiteraard krijgt de deelnemers deze informatie en kunnen zij hun voordeel ermee doen. In tijden van Corona houden we absoluut rekening met de maatregelen en zal dit op gepaste afstand worden uitgevoerd."

Voor meer informatie of demonstratie:
Het liefst aanmelden voor 15 maart
demo@homburg-belgium.com  
demo@homburg-holland.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven