Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Oers United oogst eerste bosuien in Nederland voor lokale markt

In de afgelopen dagen heeft Van Oers United de eerste bosuien van Nederlandse bodem geoogst. Dat betekent dat Van Oers United vanaf nu jaarrond bosuien in eigen beheer kan telen (achtereenvolgens in Marokko, Senegal en Nederland). Dit is uniek voor de teelt in bosuien. Van Oers United heeft zich tot doel gesteld om de lokale teelt uit te breiden en daar waar kan lokaal te telen voor de lokale markt. Hiermee speelt het bedrijf in op te toenemende vraag naar lokaal geteelde groenten. Dit wordt bevestigd met het feit dat alle Nederlandse bosui al voor de start van de oogst verkocht is. 

Van Oers United staat bekend om het jaarrond beschikbaar maken van haar iconische verse groenten uit de volle grond zoals sperziebonen, spruiten, snijbonen, maïs, radijs, bosui. Om die beschikbaarheid te kunnen borgen, volgt de teelt gedurende het jaar de natuurlijke seizoenen en is er risicospreiding op de teeltgebieden. “Het is onze uitdaging om ook in Europa het seizoen optimaal te benutten en lokaal te telen voor de lokale markt. Voor bosui hebben we hier flinke stappen in gezet en kan nu in Nederland geteeld worden. Ook op onze andere iconen werken we nu aan meer lokale teelt,” aldus Menno Molenaar, Business Development Manager.

Kortere keten
Met de eigen teelt van de bosui in Nederland wordt de keten korter en is er minder handling aan het product. Dat geeft naast één tot twee dagen winst op het gebied van versheid ook minder kans op eventuele beschadiging van de producten. En dat betekent dat er betere kwaliteit in de winkels komt te liggen, waarmee derving afneemt. Daarnaast wordt ook de CO2-uitstoot met deze stap verlaagd. Bovendien is met lokale teelt het ook mogelijk om de bosui verpakkingsvrij, in bosjes te verkopen, waardoor plastic wordt bespaard.
 
Eerst wassen, dan bossen voor minder zand
Om te voorkomen dat er zand achterblijft aan de binnenkant van het bosje bosuien, heeft Van Oers United geïnnoveerd in het verwerkingsproces. Na de oogst worden de losse bosuien gewassen in een compleet nieuwe wasinstallatie. Pas ná het schoonspoelen worden ze automatisch in bosjes gebonden.

Voor meer informatie:
Menno Molenaar
Van Oers United
+31 (0)6 532 52 597
mmolenaar@vanoersunited.com
www.vanoersunited.nl 

Publicatiedatum: