Patrick Flin, Paris Ail:

"Het tweede deel van Franse knoflookseizoen ziet er veelbelovend uit"

Het Franse Paris Ail, dat te vinden is op de Rungis-markt, verkoopt momenteel knoflook uit Frankrijk en Spanje. Ook dit jaar ziet het tweede deel van het witte en paarse knoflookseizoen er veelbelovend uit. “We zijn van plan om onze supermarktklanten jaarrond Franse knoflook te leveren. De kwaliteit van de Franse knoflook is momenteel erg goed en dankzij het feit dat de knoflook op het moment van de oogst van goede kwaliteit was, kon de situatie rond de voorraden niet beter. Die kwaliteit zal bovendien de komende 5 maanden waarschijnlijk op hetzelfde niveau blijven”, legt Patrick Flin, manager van Paris-Ail, uit.

Stabiele vraag en best goede prijzen voor de Franse knoflook
Ook de vraag is stabiel en regelmatig. “Er is geen sprake van een piek ten aanzien van de vraag of van een afname van het aantal partijen. Over het algemeen vragen supermarkten ons om Franse knoflook van reguliere kwaliteit te leveren. Omdat we in de meeste gevallen aan hun vraag kunnen voldoen, hoeven we bijna geen knoflook te importeren uit landen als Peru of Argentinië. Verder zijn de prijzen over het algemeen best goed.”

Heterogene kwaliteit en lagere prijzen voor de Spaanse knoflook
De Spaanse knoflook bevindt zich in een situatie die ingewikkelder is. “De kwaliteit van de Spaanse knoflook is ook heterogener dan die van de Franse knoflook. Sommige voorraden zijn klein en de knoflook kan niet lang worden bewaard. De prijzen zijn ook lager dan die van de Franse knoflook, maar de markt wordt steviger, en dat is weer positief.”

Rampzalig seizoen voor de Franse roze knoflook
Terwijl het seizoen van de Franse witte en paarse knoflook goed verloopt, verloopt dat van de roze Franse knoflook rampzalig. “Sinds het begin van het seizoen is de kwaliteit van de roze knoflook erg slecht. Er zijn enkele ziektes ontdekt in de zaden en ook de oogstomstandigheden waren niet heel gunstig. De voorraden zijn zeer klein en aangezien de kwaliteit al slecht was toen de knoflook de koelcellen in gingen, kan de knoflook bovendien niet lang worden bewaard. We hebben zelfs roze knoflook uit Spanje moeten importeren om het tekort aan knoflook op te vangen.”

Voor meer informatie:
Patrick Flin
Paris Ail
Flin.patrick@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven